Kičićeva "Aleksi" otvara Pulski festival

Autor:

Zabava

13.07.2018

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Aleksi" Gordana Kičića sa Nedom Arnerić, Aljošom Vučkovićem i Tihanom Lazović u glavnim ulogama, otvoriće jedan od najznačajnijih filmskih fešti u regionu. Reč je o hrvatsko-srpskoj koprodukciji i debitantskom ostvarenju Barbare Vekarić.

Foto: Promo foto

Naslovna junakinja, Aleksi, vraća se kući sa studija i budući ne uspeva da pronađe posao, tokom leta na Pelješcu pokušava da pronađe samu sebe. Neni roditelji (tumače ih Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da preuzme vođenje porodičnog vinskog podruma.

RepublikaFoto: Promo foto

PLAN SA TRI MUŠKARCA

Ali ona poučena primerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri potpuno različita muškarca, a njih igraju Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza. 

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Filmkombajn učestvovao u nastajanju debitantskog ostvarenja Barbare Vekarić. Ovo je tek prva koprodukcija u kojoj smo učestvovali, a u narednom periodu spremamo jos par projekata sa inostranstvom. Ipak, posebna je čast što otvaramo Pulski festival koji je jedan od najznačajnih u regionu i iskreno predviđam lep bioskopski život ovom prvencu sjajne rediteljke Vekarić I to u celom regionu - najavio je Gordan Kičić.
RepublikaFoto: Promo foto

ŠTA POSLE FAKSA?

Rediteljka Barbara Vekarić istakla je da se film bavi jednim od najturbulentnijim periodima u razvoju mlade osobe, kada su studije završene, a mlad čovek treba da započne sopstveni život.

- Iluzija o meritokratskom sistemu društva se raspršava, mlado biće počinje uviđati da je za uspeh i "ostvarivanje" retko dovoljan samo veliki trud. Tokom nekoliko prethodnih godina, bila sam izložena generaciji koja je taj period svog života još teže podnosila zbog posledica ekonomske krize - izjavila je rediteljka.  
RepublikaFoto: Promo foto

Trejler za film "Aleksi" pogledajte ovde:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading