"Ubistvo u Orijent Ekspresu" otvara osmu sezonu FILMSTREET

Autor: Republika

Zabava

21.06.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letnji bioskop pod otvorenim nebom po osmi put postaje deo beogradske kulturne ponude, a tokom predstojećih meseci obradovaće desetine hiljada stanovnika i posetilaca našeg glavnog grada. Veliko otvaranje FILMSTREET letnjeg bioskopa zakazano je za subotu, 23. jun, u 20.30 časova u Studentskom parku, sada već tradicionalnoj lokaciji lansiranja ove manifestacije, koja je postala apsolutni sinonim leta u Beogradu. Nova sezona počinje projekcijom rimejka legendarnog ostvarenja "Ubistvo u Orijent Ekspresu", režisera Keneta Brane, koji je u ekranizaciji romana Agate Kristi okupio zvezde Penelope Kruz, Džoni Dep i Džudi Denč.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

U predstojeća tri letnja meseca, na više od deset najlepših gradskih trgova, parkova i šetališta, posetioci kultnog letnjeg bioskopa biće u prilici da potpuno besplatno uživaju u 30 projekcija klasika svetske kinematografije i filmske umetnosti, ali i u tri predstave, sada već tradicionalnog teatra pod zvezdama.

Studentski park, Kalemegdan, Tašmajdan, Savsko šetalište, Cvetni trg, Zemunski kej i ostale lokacije, u periodu od juna do septembra ugostiće popularna filmska ostvarenja poput "Arga", "Venčanja mog najboljeg druga", "Jeseni u Njujorku" ili "Mulen Ruža". 

Po uzoru na legendarne otvorene bioskope našeg glavnog grada tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, ideja o Filmstreetu nastala je kao želja da se u Beogradu oživi kult gledanja filmova na otvorenom. Iz godine u godinu interesovanje publike je raslo, a tome u prilog govori i činjenica da je do sada više 150,000 posetilaca uživalo u preko 300 filmskih ostvarenja sa svih kontinenata i meridijana.

Smenjivali su se holivudski klasici, evropska kinematografija, nemački i holandski flmovi, bolivudske senzacije daleke Indije, romantična frankofonija, kao i dobro poznati kadrovi jugoslovenske kinematografije. 

Veliku zahvalnost za podršku projektu Filmstreet duguje svojim vernim partnerima - Sekretarijatu za kuluturu i Sekretarijatu za privredu grada Beograda Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Ministarstvu omladine i sporta, Opštini Stari grad, agencijama Red Communication i Webtise, Rajiceva Shopping centar, Film bank medija, kao i kompanijama Unilever, Belgrade Waterfront bez čije podrške Filmstreet ne bi postao jedan od najpopularnijih beogradskih manifestacija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading