OVE FILMOVE NE SMETE DA PROPUSTITE ZA BOŽIĆ!

Autor: Republika

Zabava

07.01.2018

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Božićni praznici su jedan od retkih perioda u godini kada vreme provodimo sa svojim najbližima, uz mrsnu trpezu, ukusne kolače, torte, popodnevnu kaficu i- božićne filmove! Republika je umesto vas napravila listu predloga sa filmovima koje na Božić možete gledati u društvu svojih najmilijih.

RepublikaFoto: youtube.com/CadiFIn
Sam u kući

Sa devojkom na odmoru

Ako ste za praznike otputovali na neku planinu ili možda Božić provodite na nekoj toplijoj destinaciji (mada i Beograd danas spada u "tropske" destinacije na ovih "kalifornijskih" 19 stepeni) pravo je vreme da vašu devojku obradujete još jednim od milion nezaboravnih gledanja "Love actually". Bezbroj simpatičnih likova čije se sudbine prepliću uz savršeni happy end, pravi je izbor za vas i vašu lepšu polovinu na ovaj praznični dan.

 

 

Svi u kući - Sam u Kući

Ko bi rekao da je već prošlo 27 (i rečima - dvadeset sedam) godina od prvog nastavka čuvenog "Sam u kući" sa nestašnim Mekoli Kalkinom i njegovom šizofrenom porodicom ali i nezaboravnim grozničavim Džoom Pešijem u ulozi trapavog lopova i lokalnog obijača. Ovo je jedan od onih toplih filmova kojima se sa setom vraćamo svakog božića i prisećamo se "kakvo je to vreme bilo" i "kako su nekad snimali dobre filmove". Ako praznike provodite u krugu najbliže ali i nešto šire familije (možda ne kao Kevinove, ali zašto i da ne), onda je ovo nezaobilazan film na vašoj Božićnoj trpezi.

 

 

Yippee-ki-yay

Da, da, Džon Meklejn je neko ko po pravilu uvek nađe da se kači sa teroristima u vreme praznika, i to ni manje ni više nego na Božić, bila to proslava u Nakatomi zgradi ili na Alan Dals aerodromu u Vašingtonu. Bilo na video kasetama, CD-ovima ili Die Hard Discu, Umri muški je obavezan inventar svakog domaćinstva, kao što je to pečeno prase za Božić, pa vam toplo preporučujemo da pogledate jedan od ova dva nastavka kultnog akcionog serijala.

 

 

Diznijeva "Božićna priča"

"Božićna priča" Čarlsa Dikensa sa omrznuztim gospodinom Skrudžom doživela je mnoge adaptacije i teško je na toj dugačkoj listi izdvojiti onu najbolju, ali jedna se među njima ipak izdvaja. To je Diznijeva verzija Dikensove priče snimljena sada već davne 1983 godine, koja zbog svoje univerzalne priče o ljudskim vrednostima, ljubavi i saosećanju, zbog savršene animacije i režije, ma koliko se puta reprizirala, uvek izgleda baš kao da je snimljena nedavno. Zbog toga svim klincima želimo Srećan Božić i predlažemo roditeljima da potraže i pogledaju sa njima ovu dirljivu priču koja će razgaliti i najtvrđa srca.

 

 

Ako vam nedostaje mraz i debeli minus

Da li se sećate trapavog klinca sa plavom kosom i velikim naočarima koji za okladu poliže zamrznuti metalni stub i na njemu ostavi delove svog jezika, jer se zalepio od hladnoće  na užasnom mrazu koji i ovih dana parališe SAD? Ako se toga i ne sećate (što je teško za poverovati) onda se sigurno sećate sobne lampe u obliku vitke ženske noge sa štiklom, upakovane u drvenu kutiju? Ne sećate se?To onda znači da je pravo vreme da pogledate kultni film svačijeg detinjstva "Božićna priča" i pokažete vašim klincima kako su dečiji filmovi nekada bili puni topline i skromnosti i kako se i bez specijalnih efekata može napraviti sjajan užitak za celu porodicu!

 

 

Srećan Božić svima želi vam ekipa portala Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading