"Čovek delfin" otvara Međunarodni festival podvodnog filma

Autor: Tanjug, Republika

Zabava

14.12.2017

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerom dokumentarnog filma "Čovek delfin" reditelja Lefterisa Karitosa, sutra će u Dvorani Kulturnog centra Beograda biti otvoren 21. Međunarodni festival podvodnog filma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uz naraciju Žan-Mark Bara, glumca koji je uspešno portretisao Majola u "Velikom plavetnilu", film "Čovek delfin" protkan je retkom filmskom arhivom od 50-ih pa nadalje

"Čovek delfin" je dokumentarac o Žaku Majolu, jednom od pionira u sada već popularnom sportu - ronjenju na dah. 

Njegov spektakularan i uzbudljiv život i granice koje je pomerao, inspirisao je i Lik Besona da snimi film "Veliko plavetnilo", koji je svojevremeno oborio sve granice gledanosti i postao jedan od kultnih filmova u kome su brilijantne uloge ostvarili Žan-Mark Bar, Žan Reno i Rozana Arket.

Uz naraciju Žan-Mark Bara, glumca koji je uspešno portretisao Majola u "Velikom plavetnilu", film "Čovek delfin" protkan je retkom filmskom arhivom od 50-ih pa nadalje, uz zapanjujuću savremenu podvodnu fotografiju. 

RepublikaFoto: pixabay.com


Portret čoveka koji je dosegao granice ljudskog tela i uma prikazan je kroz priče, razgovore i druženja od Mediterana do Japana, od Indije do Bahama, sa njegovom decom Doti i Žan Žakom, kao i svetskim šampionima u ronjenju na dah Vilijamom Trubridžom, Megan Hini-Grier i Umbertom Pelizarijem. 

Film se prikazuje u okviru projekta "Moving Docs", a podržan je od strane "Kreativne Evrope" - "Media programa".

Međunarodni festival podovodnog filma, koji pod motoom "Neka vode uvek budu čiste" traje do 17. decembra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke i Dvorani Kulturnog centra Beograda, obuhvatiće takmičarski program kratkomentražnih filmova, predstavljanje podvodnih fotografija, izložbu dečijih crteža, predavanja, prezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading