Karleuša brani Hrvate!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpopularniji srpski voditelj Ognjen Amidžić izazvao je lavinu komentara zbog objave na društvenoj mreži Tviter u kojoj je podržao profil "Neguj mo srbski".

RepublikaFoto: instagram.com/karleusastar

 Pomenuti profil imao je škakljive objave i stavove o Hrvatima, a Ognjen je u svom tvitu rekao da podržava njihove stavove, posebno po pitanju Hrvatske, zbog čega su mnogi napali voditelja da širi mržnju. Među prvima koji su ga osudili bila je pop diva Jelena Karleuša, koja se oglasila na istoj mreži.

Naime, tokom aktuelnog Mundijala, u kojem se reprezentacija Hrvatske borila za plasman u finale, Tviterom su kružile brojne objave, a profil "Neguj mo srbski" imao je jasan stav o našim susedima.

- Apel da se svim državljanima Srbije koji navijaju za Hrvatsku oduzme pasoš - jedna je od objava ovog profila, kako na društvenoj mreži Tviter, tako i na Instagram profilu koji imaju.

U tom periodu Ognjen Amidžić tvitovao je sledeće:

- Profil "Negujmo srbski" ima pametnije i realnije stavove od 99% intelektualaca ovde. Naročito po pitanju Hrvatske - napisao je voditelj.Nakon toga, Jelena Karleuša oglasila se na svom profilu i izjavila da voditelj mora da odgovara za govor mržnje.

 Jelena: Ognjen širi međunacionalnu mržnju. Po zakonu mora da odgovara za govor mržnje

- Javne ličnosti koje koriste medije kako bi širile međunacionalnu netrpljivost podjednako su krive kao osobe koje bace molotovljev koktel na ambasadu ili verski objekat. I u Srbiji i u Hrvatskoj i u BiH ovakvi likovi po zakonu moraju da odgovaraju za govor mržnje - napisala je Karleuša.

Foto: Promo foto

- Mene ta osoba uopšte ne zanima, nju ne komentarišem, niti me interesuje šta ona piše. Zapravo, nikoga ne zanima šta ona priča. Sramotno je šta su pojedini mediji napravili, ja ništa od toga nisam izjavio. Obožavam profil "Neguj mo srbski" i sve šale koji oni objavljuju, a ništa od navedenog nisam rekao - izjavio je Amidžić za Srpski telegraf.

 Ognjen: Mene ta osoba uopšte ne zanima, niti me interesuje šta piše. Zapravo, nikoga ne zanima šta ona priča

U prilog Ognjenovoj izjavi govori to što, osim što je podržao šale na profilu "Neguj mo srbski", nije imao nijednu objavu koja vređa Hrvatsku po bilo kom osnovu, a kada su ga fanovi na Instagramu pitali da li misli da će se Hrvatska plasirati u finale, Amidžić je odgovorio: "Imaju šanse". Takođe, sporne objave o Hrvatima nalaze se isključivo na profilu "Neguj mo srbski", a voditelj ih nije podelio sa svojim fanovima i pratiocima, niti je podržao određenu objavu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading