Severina ne misli na dobrobit deteta!

Autor:

Zabava

24.02.2018

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje između Milana Popovića i Severine Kojić povodom starateljstva nad sinom Aleksandrom dobilo je epilog na sudu 22. februara u korist malenog Aleksandra, koji će od sada moći da provodi vreme podjednako sa oba roditelja. Uprkos negodovanju Severininog menadžera Tomislava Petrovića, koji je izjavio da je ova odluka suda protivna interesima maloletnog dečaka, sud ipak ima potpuno drugačije mišljenje.

RepublikaFoto: youtube.com
Severina Kojić

Srpski telegraf dobio je uvid u presudu kojom je Milan ostvario ravnopravna roditeljska prava, a mišljenje suda je da je Severina postupala protivno interesima deteta.

- Iz svih podnesaka tuženice priloženih u ovom postupku, a i u postupku koji se vodi kod ovoga suda, sud nije našao nijedan konstruktivan predlog tuženice (Severina) za pokušaj dogovora ili bilo kakvog sporazuma, vezano uz poboljšanje i uspostavu bolje komunikacije između roditelja mal. Aleksandra, a što je i te kako u njegovom interesu, što je dokazano u toku ovog celog postupka predlogom i mišljenjem tela nadležnih institucija koje su vodile postupke u kojima su roditelji i dete sudelovali. Iz svih podnesaka tuženice se može samo iščitati netrpeljiv odnos prema ocu maloletnog Aleksandra - navodi se u presudi, gde su jasne i stavke:

Tomislav Petrović se aktivno uključivao u razgovor o interesima maloletnog Aleksandra iako ni na koji način ne bi smeo biti involviran

RepublikaFoto: Printscreen
Milan Popović

- Sledom svega izloženog proizilazi da tuženici nije u interesu dobrobit maloletnog deteta, o čijoj dobrobiti se kontinuirano poziva u podnescima, a ne čineći ništa da tu dobit i ostvari. Tuženica svojim ponašanjem, to jest ne odazivajući se pozivima centra, i neprimerenim izgovorima za nedolazak na ročišta ignoriše i institucije centra i suda u smislu kako može samostalno odlučivati o svemu, te kako se radi o njenom detetu, a ne i o detetu koje ima oca i njegovim pravima i dužnostima.

RepublikaFoto: instagram.com/severina
Severina i Igor Kojić

- Majka je ispitivala stručne kompetencije voditeljice mere, u šta je uključila i svog menadžera Tomislava Petrovića prilikom razgovora sa provoditeljicom mere, koji se pritom aktivno uključivao u razgovor o porodičnoj situaciji, mišljenjima centra, te interesima maloletnog Aleksandra iako ni na koji način ne bi smeo biti involviran.

- Takođe je nepobitno utvrđeno, što je otac iskazao u toku saslušanja, a i majka u razgovoru u centru za socijalni rad, da se teško odvaja od oca kada ga predaje nakon susreta i druženja nekoj drugoj osobi, a ne majci. To ovaj sud smatra da je za pravilan psihofizički razvoj deteta od bitnog uticaja da jednako vreme provodi sa ocem kao i sa majkom jer bi tada bile izbegnute konfliktne situacije kod vraćanja deteta na adresu majke od strane oca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading