PREMINULA POZNATA HRVATSKA PEVAČICA: Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i odlikovanja predsednika!

Autor:

Zabava

07.07.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata hrvatska pevačica je preminula juče u 82. godini života!

PREMINULA POZNATA HRVATSKA PEVAČICA: Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i odlikovanja predsednika!

Foto: Pixabay

Sveća

Poznata hrvatska pevačica Elvira Voća preminula je juče u 82. godini života, potvrdili su iz "Croatia Recordsa", piše Večernji.hr. 

Pevačicina karijera trajala je preko 50 godina, a prvi nastup imala je sa 17 godina, kad je odnela pobedu na takmičenju "Prvi pljesak".

Pijanistu Stjepana Mihaljinca upoznala je na početku karijere i ubrzo se za njega udala, a u braku su proveli 53 godine. Nastupala je na brojnim festivalima širom Jugoslavije, a najviše je sarađivala sa italijanskim kompozitorima. Jedan od njih, Đani Ferio, napisao je za Elviru pesmu „Se mi vuoi“, koja ju je proslavila.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Elvira Voća

Na Opatijskom festivalu, te 1964. godine, odnela je pobedu numerom „Ljubav treba čekati“. Prvu ploču snimila je za Jugoton 1966. godine, a u pitanju je album „Kupi mi malo cvijeća“, usledio je album „Slušala sam srce“, a poslednji , takozvanu Zlatnu kolekciju, snimila je 2012. godine za Croatia Records.

Elvira je dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja, a među ostalima i odlikovanja predsjednika Republike Reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading