Sud uputio poruku Severini: TO JE SUPROTNO INTERESIMA MALOG ALEKSANDRA!

Autor: Net.hr, Republika

Zabava

16.01.2018

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski preduzetnik Milan Popović protiv Severine vodi dva spora: jedan u kojem traži ravnopravno roditeljstvo, i drugi, u kojem traži da njihov sin Aleksandar živi s njim. Dok se čeka nova sudska odluka u postupku između Milana i Severine oko zajedničkog roditeljstva nad sinom Aleksandrom, splitski sud, koji je prošlo leto poništio privremenu meru o susretima dečaka s roditeljima, uputio snažnu poruku pevačici.

RepublikaFoto: youtube.com/Domace Emisije
Severina

Naime, Severina je privremeno rešenje suda da Aleksandar pola godine bude sa ocem, a pola sa majkom, nazvala "nakaradnim", te optužila sudiju Vericu Nikić da radi u korist Popovića, a suprotno dobrobiti maloletnog Aleksandra. Zbog toga je reagovao i Opštinski građanski sud, te je poslao službeno saopštenje u kojem piše da je upravo pevačica ta koja vrši pritisak na sud i radi protivno interesima svog sina.

U to vreme je na društvenim mrežama pokrenuta i inicijativa "I ja sam majka", koja je pružala potporu majkama prema kojima je sustav bio nepravedan, a koja je bila velika podrška pevačici. No, grupa se ubrzo ugasila jer je iskorišćena kao platforma za blaćenje očeva.

Sud upozorio Severinu

Severina se na odluku sudije Nikić žalila Županijskom sudu u Splitu. Sud je njenu žalbu prihvatio, ne zato što je ta privremena mera na bilo koji način usmerena protiv interesa deteta, već je naglašeno da sud što pre mora doneti pravomoćnu odluku o tome kod kog će roditelja dečak živjeti. Severini, iako je njenu žalbu prihvatio, sud je poručio da je potpuno pogrešno shvatila privremenu meru, te da njena žalba dodatno opterećuje odnos i produbljuje konflikt između nje i Popovića.

PREOKRET U RATU ZA STARATELJSTVO NAD ALEKSANDROM: Severinina žalba je prihvaćena, sud uklonio privremenu meru

"To je suprotno interesima malog Aleksandra", poručio je splitski sud pevačici. Osim toga, naglašeno je kako niti jedna odluka suda o pravu roditelja da viđa dete ne isključuje mogućnost drugačijeg dogovora oca i majke, što je u suprotnosti s tvrdnjama pevačice da sina sme nazvati samo jednom dnevno i to isključivo u 20 sati. Prema stavu Županijskog suda u Splitu, poželjna je fleksibilnost roditelja kod kog dete živi da omogući njegovo viđanje s drugim roditeljem i izvan termina određenih sudskom odlukom.

Foto: e-stock/KOBRA
Milan Popović sa sinom Aleksandrom

Poremećeni odnosi roditelja negativno utiču na dete

U sudskoj odluci, kako neslužbeno saznaje Net.hr, podseća se da Severina zbog svog posla često putuje. Sud je istakao da u takvim situacijama otac deteta ima prednost, odnosno da bi majka trebalo da mu omogućiti da brine o detetu ukoliko je on u mogućnosti i ima želju. No, za vreme njenog odsustva, Severininog sina čuvaju treće osobe.

Kako je Popović nedavno izjavio, najveći problem je taj što su između njega i Severine odnosi potpuno poremećeni, a komunikacije gotovo da i nema, osim putem SMS-a ili i-mejla.

Novčana kazna zbog otezanja s procesom

U međuvremenu je Severina kažnjena novčanom kaznom od 3.000 kuna jer je, nakon što nije prihvaćen njen zahtjev za odgodom sudskog ročišta u ožujku prošle godine, tražila izuzeće sutkinje Nikić. Naime, Severina se na sudu nije pojavila lani 29. ožujka. Baš tog su dana trebali biti saslušani ona i Milan Popović. Nedolazak na sud je ispričala, tražeći da se ročište ne održi u njezinoj odsutnosti. No, sutkinja to nije prihvatila, već je nastavila s postupkom odlučivši ispitati samo Popovića. To je, po mišljenju Severininih odvjetnika, bio dokaz pristranosti sutkinje, te je zatraženo njezino izuzeće. Po stavu suda, zahtjev za izuzećem podnijet je bez ikakve osnove, s ciljem da se postupak dodatno otegne, što je također protivno interesima malenog Aleksandra za kojeg je najbolje da se proces što prije riješi, pa je Severini izrečena i novčana sankcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading