Advokat Ivan Simić smatra da je treba krivično goniti: Danijela Štajnfeld ili da se izjasni ko je silovatelj ili da odgovara!

Autor: K. I.

Zabava

29.09.2020

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj "srpski Vajnstin" mogao bi da dobije potpuno neočekivan epilog, koji ni malo ne bi išao u korist popularne glumice Danijele Štajnfeld.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Advokat: Posebno su opasni njeni navodi da je na ovakav način želela da promoviše svoj film na festivalu u Sarajevu

Slučaj "srpski Vajnstin" mogao bi da dobije potpuno neočekivan epilog, koji ni malo ne bi išao u korist popularne glumice Danijele Štajnfeld.

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, tokom prošle nedelje glumica je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je i pred tužiocem odbila da kaže ime filmskog moćnika koji ju je navodno silovao, na taj način još jednom izneverivši svu podršku javnosti, ali i pravosudnih organa. Dokumentarni film u kom glumica iznosi iskustvo i navodi da je silovana od moćnika iz filmske industrije stekao je veliku popularnost, a zbog moguće zloupotrebe celokupnog publiciteta glumica bi čak mogla i lično da odgovara pred sudom.

RepublikaFoto: printskrin
Danijela Štajnfeld

- Ona bi morala da odgovara jer je na neki način ponizila pravni poredak Srbije svojim navodima da je oštećena jednim teškim krivičnim delom i da se ti navodi prenose kroz sredstva javnog informisanja u čitavom regionu, a da ona pritom iz neobjašnjivih razloga odbija da identifikuje počinioca teškog krivičnog dela. Posebno su opasni njeni navodi da je na ovakav način želela da promoviše svoj film na festivalu u Sarajevu, pa je pitanje da li su interesi filma i festivala pretežniji od javnog interesa i snage pravnog poretka Srbije. Ovakva promocija filma i uznemirenje javnosti, uz skrivanje navodnog počinioca, moraju apsolutno za posledicu imati njen krivični progon jer niko nema pravo da degradira pravni poredak Srbije za potrebe promocije filma i filmskog festivala - navodi za Srpski telegraf advokat Ivan Simić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Benjamin Ceiser

07.12.2021 21:41

Оптужити је за лагаље јавности из ЧИСТОГ КОРИСТОЉУБЉА Па заслужена законска казна !!