Pevačica u dugovima do guše! Seve Milanu dužna 20.000 evra, Hrvatskoj duguje 650.000 evra!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska pevačica Severina Kojić dužna je da plati "kralju bakra" Milanu Popoviću, sa kojim ima sina Aleksandra, kaznu zbog toga što mu nije predala detetov pasoš kada je Milan postao zakonski staratelj. Kako Srpski telegraf saznaje, izvršna presuda za nevraćanje pasoša jeste kazna od 154.000 kuna, tačnije 20.000 evra. Osim toga, pevačici je stigla još jedna presuda, i to od vrhovnog suda u Hrvatskoj, prema kojoj će državi Hrvatskoj morati da isplati 650.000 evra zbog toga što nije plaćala kazne za objavljivanje fotografija maloletnog sina, iako je odluka suda, u korist deteta, bila da se fotografije ne smeju objavljivati iz bezbednosnih razloga.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milan i Severina

Naime, sud je odlučio da pevačica Severina mora da vrati pasoš sina Aleksandra njegovom ocu Milanu Popoviću. Pasoš je u njenom posedu od 11. februara i njenu žalbu na ovo sud je proglasio kao neosnovanu, te joj je odbijena. Za kršenje mere za svaki dan koji je zadržala pasoš mora da plati po 1.000 kuna (oko 132 evra), te je dosad dužna više od 20.000 evra. Prema odluci suda, novac mora da uplati Popoviću na račun, a on je, kako saznajemo, obećao da će identičan iznos proslediti u humanitarne svrhe.

Kako se dalje saznaje, Severina je imala još neke zahteve kada su dokumenta malenog Aleksandra u pitanju, ali sve njene žalbe i pokušaji su odbijeni.

Iako je državi dugovala 208.000 evra zbog objavljivanja fotografija sina, ona je nastavila to da radi i utrostručila kaznu

Ipak, Severinin veći problem jeste dug koji ima prema državi. Srpski telegraf prvi je u junu pisao o tome da pevačica državi Hrvatskoj mora da isplati u tom trenutku paprenih 208.000 evra zbog toga što je čak osam puta prekršila zabranu objavljivanja fotografija maloletnog sina Aleksandra. Prema navodima izvora, Opštinski sud u Zagrebu je doneo tu presudu zarad zaštite bezbednosti deteta, a Severina se žalila Drugostepenom županijskom sudu u Dubrovniku, koji je njenu žalbu odbio i potvrdio presudu Opštinskog suda. U međuvremenu, osam puta je objavila fotografije na kojima se vidi Aleksandar, a kazna joj se svaki put duplirala. Prva je bila oko 700 evra, sledeća 1.400 evra, i tako je ubrzo dostigla ogromanu sumu.

 
RepublikaFoto: Youtube.com/Severina

Međutim, u međuvremenu Severina ne samo da nije isplatila kaznu od 208.000 evra već je nastavila da objavljuje fotografije na društvenim mrežama sa malenim Aleksandrom, te je tako prvo objavila fotografije s proslave njegovog rođendana, ali i nekoliko zajedničkih fotografija. Kasnije ih je uklonila s Instagram profila, ali to ne menja kaznu koja joj sleduje, te je dug narastao na neverovatnih 5.255.000 kuna, što je oko 650.000 evra.

- Severina će ostati bez svega ako bude morala to da isplati, a mora. Moraće da proda nekretnine u Zagrebu i Splitu i opet je pitanje da li će moći da pokrije dug prema državi. Van sebe je, ali sama je to sebi napravila - rekao je izvor blizak pevačici.

Podsetimo, sud je doneo presudu prema kojoj će dečak živeti sa ocem, dok će ga majka viđati u dogovorenim terminima. Tom presudom Severini je oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima obrazovanja i zaštite deteta, ali ona se na presudu žalila. Spisak se još uvek nalazi na Županijskom sudu u Splitu.

Milan: Alimentaciju joj nikad nisam tražio

U medijima se pojavila vest da je Milan Popović tužio Severinu zbog neplaćanja alimentacije za malenog Aleksandra, otkako je on pod njegovim starateljstvom, te da je trebalo mesecima da mu isplaćuje 160 evra, na ime alimentacije, ali da to nije učinila. Iako ne negira da Severina ne isplaćuje alimentaciju, Popović tvrdi da je nije tužio.

- Ja ne tužim Severinu za alimentaciju niti sam upozorio institucije da ne plaća od jula, iako sam bio dužan da ih upozorim jer su to sredstva za dete, a ne moja lična. Tako da je izmišljeno da sam je za bilo šta tužio - rekao je Milan za Srpski telegraf

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading