GRAĐANI SRBIJE, SPREMITE SE! Stiže nagla promena vremena!

Autor:

Vesti

02.02.2024

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prolećne temperature i povremeni pljuskovi

GRAĐANI SRBIJE, SPREMITE SE! Stiže nagla promena vremena!

Foto: Photo by Oscar Söderlund on Unsplash


Građani širom Srbije su danas imali priliku da uživaju u sunčanom vremenu, dok se prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) očekuju povremeni pljuskovi, sneg i pad temperature.

U subotu se očekuje toplije vreme, sa promenljivom oblačnošću i mogućom kratkotrajnom slabom kišom na istoku zemlje. Vetar će biti slab jugozapadni ujutru, dok će popodne biti umeren severozapadni i severni. Pritisak će biti iznad normale, a minimalna jutarnja temperatura kretaće se od -2°C do 2°C, dok će maksimalna biti od 7°C do 12°C. Uveče se očekuje suvo vreme, sa temperaturom od 0°C do 6°C u 22h.


Provejavanje snega na planinama

Prema najavi RHMZ-a, na planinama i na jugu Srbije se očekuje provejavanje slabog snega ujutro, dok će vetar biti slab i umeren severozapadni, a na istoku i jugu zemlje povremeno jak, naročito na planinama. Najniža temperatura će se kretati od -3 do 5 stepeni, dok će najviša biti od 5 stepeni na jugu do 10 stepeni na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini. U večernjim satima i tokom noći, očekuje se delimično razvedravanje u većem delu zemlje, dok se novo umereno naoblačenje očekuje u drugom delu noći u Vojvodini.

Toplije vreme u narednim danima

U nedelju, ponedeljak i utorak se očekuje dalje zatopljenje, sa preovlađujuće suvim vremenom. Maksimalne temperature će prelaziti 15°C u mnogim mestima ponedeljak i utorak. Kiša i kratkotrajni pljuskovi se očekuju na severoistoku zemlje 3, 5 i 8. februara. Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i osetno toplije. Od 4. februara do kraja prve dekade meseca maksimalne temperature biće od 12 do 20 stepeni, a jutarnji mraz će postati lokalna pojava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading