Antić: Đilas i partneri četiri puta pokušavali da prodaju RTB Bor, pa sada ogorčeni na naš uspeh

Autor: Republika

Vesti

24.09.2018

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled neznanja i nemoći opozicioni političari prelaze svaku granicu drskosti kada govore o navodnoj prodaji u bescenje velikih državnih kompanija, smatra ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i dodaje da je opozicija ogorčena zbog toga što se sada pokazuje koliko su bili neuspešni i neodgovorni prema državi i građanima i za godine koje su proveli na vlasti "nisu ponudili nijedno rešenje za probleme velikih državnih preduzeća, a kamoli da pronađu kupce ili strateške investitore".

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

- Četiri puta su Dragan Đilas i njegovi partneri, dok su bili na važnim pozicijama u državi, pokušavali prodaju ili strateško partnerstvo za RTB Bor! Nisu uspeli da pronađu partnera ni pod daleko nepovoljnijim uslovima za Bor i Srbiju – nudili su čak 67 odsto vlasništva strateškom partneru za dokapitalizaciju od samo 194 miliona dolara i to bez obaveze da se garantuje očuvanje radnih mesta i investicije! - kaže Antić.

On napominje da je RTB Bor sada dobio partnera, globalnog giganta u proizvodnji bakra, sa vlasništvom od 63 odsto, dokapitalizaciju od 350 miliona dolara, obavezne investicije od 1,26 milijardi dolara i obavezu da zadrže svih pet hiljada zaposlenih! Neuporedivo povoljnije od bilo čega što su Đilas i njegovi partneri ikada nudili na tenderima, na koje se, pritom, niko nije pojavio.

- Koja je to "realna" cena za RTB Bor o kojoj Dragan Đilas govori kada kritikuje sporazum o strateškom partnerstvu sa kineskim gigantom Ziđinom? Zašto on i njegovi partneri nikada nisu uspeli da bar smanje gubitke Bora, a kamoli da privuku partnera koji bi po "realnoj" ceni, koju samo on zna, ušao u RTB Bor? - pita ministar rudarstva.

- Zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi Srbije, RTB Bor je dobio pouzdanog i snažnog partnera u kineskom Ziđinu, potpisan je odličan ugovor, koji će ovu kompaniju ubrzano razvijati i što će se sve pozitivno odraziti i na Bor i istočnu Srbiju, kao i na ekonomiju cele zemlje. RTB Bor je bio kamen o vratu srpske ekonomije i apsolutno nema nijednog racionalnog argumenta da se govori protiv sporazuma sa kineskim partnerima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
Iba

24.09.2018 14:13

Njihova nesposobnost je iza nas.

Analia

24.09.2018 14:14

Đilas ne zna kako da se izbori sa sopstvenim frustraccijama pa misli da će nešto postići ako kritikuje.

Bojan

24.09.2018 14:18

Izgleda da su oni hteli da ga prodaju po mnogo vecim cenama o onima o kojima su pricali, pa da tu razliku zadrze za sebe, ali sva sreca pa nisu uspeli.

Jasar

24.09.2018 14:19

Ma njih izgleda najvise boli to sto od te prodaje ni jedan jedini dinar nisu uspeli da ucare sa strane.