(FOTO) DOSAD NEOBJAVLJENO: TAJNI RAZGOVORI LEGIJE I ARKANA!

Autor:

Vesti

01.09.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant "crvenih beretki" i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, sa ratišta u okolini Sarajeva, u razgovorima vođenim 15. i 20. maja 1992, žalio se Željku Ražnatoviću Arkanu da ne može da organizuje ljude jer su, kao je rekao, pi*ke koje se potpuno pogube u kriznim situacijama, pa pucaju i na svoje ljude. Njihove telefonske kontakte presrela je Služba državne bezbednosti.

Prema transkriptima do kojih je došao Srpski telegraf, Legija je u razgovoru koji je 15. maja vodio sa nepoznatom muškom osobom ispričao da bi, gledajući po broju vojnika i količini naoružanja, za 24 sata mogao da zauzme Sarajevo, međutim, da lokalni Srbi nisu baš raspoloženi za borbu.

LEGIJA: Ja sam juče, jedva smo se izvukli. Tamo smo bili u potpunom okruženju. Tu su pali i ti ranjeni, jedva smo se izvukli odatle.

N. N.: Je*em mu... pa su... drugačije vodio u odnosu kako mi to radimo.

LEGIJA: Pa da, ma ne, kažem ti, kod ovog, kod ovog naroda tu, kažem ti sve je bilo u redu, razumeš. Kad smo mi došli, sad je tu jedan problem, oni su svi mislili, a sad su došli Arkanovi i sad sve streljaj.

N. N.: Da, da, da.

Legijin sagovornik: Doći će nas 3.000-4.000, je*aćemo im majku tursku, sve ćemo im žene na ku*čeve nataknuti, a njih ćemo u du*eta, oni to vole

LEGIJA: Razumeš, ali čim su pali prvi mrtvi i ranjeni, a možeš da zamisliš kad su nam usred borbe tamo ovi seljaci, ukradu nam kola, naša kola i pobjegnu.

N. N.: Šta su radili?

LEGIJA: Uzeli nam naša kola koja smo dobili tu od nekog kriznog štaba, razumeš?

N. N.: Uzeli?

LEGIJA: Ukrali i pobegli sa prve linije.

N. N.: U pi*ku materinu. Da, da, pi*ke, pi*ke...

LEGIJA: Srećom, ovde ima ovaj pukovnik jedan i ova vojska, pa...

N. N.: Da, da.

LEGIJA: Inače, da nije njih, ovo bi sve davno otišlo u pi*ku materinu. Ma kakvi, ma znaš kakve su pi*ke?

N. N.: Znam. Tamo u početku su bili ko...

LEGIJA: Njih koliko ima ovde, koliko ih je naoružano, brate, da bi se sve pi*ke digle po ovim opštinama, mi bi, bre, pregazili Sarajevo za 24 sata.

N. N.: Da, da, da.

LEGIJA: Ali ne možeš ti, je*i ga, kad ti njega vodiš u borbu i on dođe do svoje kuće i kaže ja dalje ne idem, moja je kuća oslobođena, kaže boli me ku*ac za dalje.

N. N.: Ništa, doći će nas jedno 3.000-4.000 tu, je*aćemo im majku tursku, razumeš. Sve ćemo im žene na ku*čeve nataknuti, a njih ćemo u du*eta, oni vole da se je*u u du*eta, razumeš...

LEGIJA: Znam ja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading