ŠOK-INTERVJU LIDERA SPS! Dačić: Deo SNS ruši Vučića!

Autor:

Vesti

16.08.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi Socijalistička partija Srbije napustila vladajuću koaliciju. To Aleksandar Vučić dobro zna, kao što zna da su laži i podmetačine priče da pregovaramo s nekim drugima kako bismo napravili novu vladu. Među onima koji bi da mu vide leđa ima i naprednjaka, ali i ljudi iz nekih drugih stranaka koji pokušavaju da ga sruše, poručuje Ivica Dačić, šef diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/T. VALIČ
Pletu mrežu oko predsednika Srbije

U razgovoru za Srpski telegraf ministar spoljnih poslova bez trunke dvoumljenja kaže da se takve izmišljotine plasiraju sa raznih strana, ali da zabrinjava što u takvoj akciji učestvuju funkcioneri stranaka koje su na vlasti.

ŠIROKA MREŽA

- Očigledno je da se plete mreža, da je protivnika sve više i da se udružuju oni za koje je to bilo nezamislivo. Da li je iko mogao da zamisli da se protiv predsednika ujedini deo vlasti i opozicija?! Naravno da ne. A upravo je slučaj da u ovom prljavom poslu učestvuju i neki funkcioneri najveće vladajuće stranke. Očigledno je da deo SNS učestvuje u tome, da žele da ga sruše, ali i da u tome učestvuju pripadnici i nekih drugih partija, baš kao što je to i sam Vučić rekao - navodi lider socijalista.

Zahvaljujući njegovom imenu dobili su sve. Trebalo bi da ga čuvaju kao zenicu oka

 

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić je preuzeo veliku odgovornost

Dačić kaže da je situacija ogoljena do kraja, te da se pokazalo da su mnogi Vučićev rejting iskoristi kako bi se domogli što boljih pozicija.

- Pitanje je da li Vučić među političkim saborcima ima podršku koju zaslužuje. Siguran sam da nema. Toga bi morali da budu svesni i svi u SNS i drugim partijama s njegove liste jer su zahvaljujući njegovom imenu dobili sve. Trebalo bi da ga čuvaju kao zenicu oka - smatra vicepremijer.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Rade mu o glavi

OPASNE PORUKE

Kada je u pitanju podrška socijalista, kao i njihov odnos prema lideru najjače stranke u vlasti, Dačić ističe da je više puta ponovio da predsednik Srbije ima njegovu punu podršku.

- Podržavam Vučića zbog Srbije i srpskog naroda. Naš odnos je daleko iznad koalicionih odnosa, to je odnos dubokog poverenja i uverenosti u ispravnost cilja za koji se borimo - navodi Dačić.

Sve pretnje koje se čuju pokazuju ne samo mržnju nego i iracionalno ludilo

Upitan da li bi istu stvar rekao i kada je u pitanju odnos ostalih funkcionera SPS prema šefu države, Dačić odgovara:

- Naravno, to se odnosi i na SPS jer smo mi u koaliciji sa Vučićem ne zato što smo mu potrebni već zbog njegove političke korektnosti.

Šef diplomatije smatra da su pozivi na državni udar zabrinjavajući s obzirom na to da su usledili kao reakcije na Vučićev predlog i predlog državnog vrha da se pitanje južne srpske pokrajine reši razgraničenjem.

- Sve pretnje koje dolaze pokazuju da postoji visok stepen ne samo mržnje nego i jednog iracionalnog ludila koje postoji oko nas kada je u pitanju Kosovo - rekao je Dačić.

Ovako je govorio Vučić

- Kome se ne sviđa, doviđenja, a ne koristiću državu i to što me je Vučić negde postavio za šta god mi zatreba, a prvi put ću kad dođe teško vreme da zabijem nož u leđa
- Ovo se nije odnosilo toliko na SPS koliko na neke ljude u mojoj partiji, neke druge koalicione partnere

- Znajući SPS, oni ne bi izašli iz Vlade ni za šta na svetu

Neću da imenujem nelojalne saradnike, ali sam svima njima obezbedio ili bar malo pomogao da imaju karijere, a oni mi vraćaju pravljenjem dilova sa opozicijom

- Uhvatio sam ih na delu jer i ovi iz naprednjačkih redova su samo čekali da se obogate i udri ti po Vučiću, ali nemoj po nama, tako to funkcioniše

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
mrsavi

16.08.2018 13:49

Taj deo iz stranke odmah iskljuciti!

Zoi

16.08.2018 14:26

Strasno, sta rade pojedinci!

Futurista

16.08.2018 18:41

Vucis sto pre da precisti svoje redove jer su mu najblizi saradnici zapravi ti koji rade protiv njega!!

Waffenruhe

16.08.2018 19:47

Ako je tako neka se ti pojedinci iskljuce.