VUČIĆ PORUČIO: Kad pominje fašiste, nek se Đilas seti svoje vladavine

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić oglasio se nakon što je Dragan Đilas optužio njega i Srpski telegraf za fašizam.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predsednik odgovara Đilasu

Đilasova definicija medija i vlasti samo govori o njemu samom, zaključio je predsednik Srbije, podsećajući na činjenicu da je u vreme dok je Đilas bio na vlasti vladalo jednoumlje i da ni jedan medij nije mogao da napiše ili izgovori jednu jedinu reč protiv njega.

- Opozicija bi očigledno volela da nas vrati u vreme jednoumlja, kao što je bilo ranije kada nijedna informacija koja nije bila u njihovu korist nije mogla da prođe. A danas imate jednog kablovskog operatera i televiziju koji 24 sata rade protiv predsednika, a novina koliko hoćete. Ja sam ponosan i srećan što svako može da kaže šta hoće, a činjenice sve govore. Putevi, plate i penzije sve govore - zaključio je Vučić.

On je komentarišući Đilasov napad na Srpski telegraf rekao da je uveren da ljudi zaposleni u medijima, koje opozicija optužuje za fašizam, vrlo dobro umeju da prepoznaju i vide rezultate onih koji su na vlasti.

- Zamislite da sam to ja rekao protiv njih i Šolakovih medija, kakvu bi hajku i harandu podigli po celom svetu - dodao je Vučić.

Podsetimo, Đilas je prekjuče, umesto da odgovori na pitanje koje mu je Srpski telegraf postavio, poslao uvredljivu poruku u kojoj i nas i predsednika države AleksandraVučića optužuje da sprovodimo fašizam.

- Srpski telegraf je novina koja je direktno u službi fašističkog Vučićevog režima koja svakodnevno objavljuje besmislice i neistine - drsko je odbrusio Đilas, te nas zamolio da ga više nijednim povodom ne kontaktiramo. 

Novinarska udruženja, političari i analitičari odmah su osudili njegovo bahato ponašanje i podsetili da je nekada i sam bio suvlasnik jednog dnevnog lista, te da je poznato da je uvek pričao samo za one medije koje je plaćao. Nakon Vučećevog obraćanja, i juče su političari, medijski stručnjaci i predstavnici javnog života  u Srbiji osudili Đilasovo neprimereno ponašanje.

REAGOVANJA

Branislav Nedimović
ministar poljoprivrede
- Terminologija koju Đilas upotrebljava da opiše medije je zaboravljena odavno, neka pogleda kroz prozor da se uveri da je 21 vek odavno nastupio i da fašizmu nema mesta.

Predrag Azdejković
gej aktivista
- Kao političar i neko ko pretenduje da bude državnik i iza sebe ima glasove jednog dela naroda, Đilas ne sme i ne može tako da se obraća novinarima. On privatno može da misli šta hoće, ali ne može tako da se ponaša. To kako se obratio novinarima Srpskog telegrafa je uvreda i ja bih ga, da sam na vašem mestu, zbog toga tužio.

Vladimir Pejić
direktor agencije Faktor plus
- Koristiti naziv fašistički koji je simbol nečeg veoma lošeg i ružnog je najblaže rečeno neprimeren. U ovom slučaju smatram da svi političari moraju da imaju odgovornost za javno izgovorenu reč, razumno je da im se ne dopada pisanje medija, da budu ljuti i uvređeni ali moraju da paze kako se obraćaju novinarima.

Aleksandar Đurđev 
Srpska liga
- Komentar Đilasa na račun Srpskog telegrafa je apsolutno neprimeren za jednog političara. Druga stvar, svaka zlonamerna kritika na račun vašeg lista jeste omalovazavanje više desetina hiljada vaših čitalaca.

Miroslav Parović
Narodni slobodarski pokreta
- Niko u Srbiji nema pravo da bilo kome prišiva etiketu fašizma jer smo mi kao narod poznati po tome da nikada nismo imali bilo koji pokret koji je baštinio te mračne ideje. Takođe, mislim da i Đilas mora da vodi računa jer je i sam ranije bio etiketiran kao "Hitler" i verujem da ga je to bolelo, a po onoj narodnoj "ne čini drugome ono što ne bi da čine tebi". 

Ištvan Kaić
analitičar medija
- Đilasov poslednji komentar je deo šireg konteksta koji se može podvesti pod nipodaštavanje jedne grupe medija, u kojoj ste i vi. Takvim komentarom on želi da svojim simpatizerima i pristalicama poruči da je sve što se objavi u medijima neistina.

Goran Grbović
košarkaška legenda i direktor Beogradske arene
- Komentar Đilasa je sraman i odraz je stanja svesti jednog poraženog čoveka. On je doživeo debakl na svom terenu i u potpunosti je zaboravio na fer-plej, isto kao što je činio i u periodu kada je bio na vlasti.

Darko Stanić
državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta
- U svakom društvu mora da postoji demokratija, ali isto tako mnogi je koriste na pogrešan način. Dela čoveka govore mnogo više od reči, što se i u ovom primeru tako pokazalo. Njegovo ponašanje je nedopustivo.

Slobodan Ćustić
glumac
- Ne znam kakvo je njegovo iskustvo sa Srpskim telegrafom. Moje nije takvo da bih se složio sa time, a svakako treba biti pažljiv u izboru reči.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
cica

10.08.2018 09:39

e volim sto uvek ima sta da kaze

Moma

10.08.2018 09:40

Zna Đilas vrlo dobro, zato se iz petnih žila trudi da povrati to vreme kada je carevao, kada je sve za sebe prigrabio.

DARA

10.08.2018 09:44

Djilas je bio najgori gradonacelnik u istoriji.

Tara

10.08.2018 09:48

Ne ponovilo se.