MILOŠEVIĆ PREKLINJAO LAVROVA ZA POMOĆ: Ovo je Sloba napisao 3 dana PRED SMRT!

Autor:

Vesti

10.08.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Milošević je ubijen u Hagu, poručuje bez trunke dileme njegov pravni zastupnik Zdenko Tomanović. U intervjuu Nedeljniku jedan od najpoznatijih srpskih advokata ispričao je da mu je Milošević dan pred smrt dao pismo za Sergeja Lavrova, ruskog ministra spoljnih poslova. To pismo Sloba je napisao 8. marta, tri dana pre nego što je pronađen mrtav u ćeliji.

Slobodan Milošević

Milošević je Tomanovića molio da ta četiri lista papira, koja je ispisao svojom rukom, što pre odnese u rusku ambasadu sa zahtevom da bude prosleđeno Lavrovu.

- U tom pismu se žalio da ga truju i tražio da ga Rusija spase i zaštiti. Ja sam odmah predao to pismo u ruskoj ambasadi, a prijem je kasnije potvrdio i Lavrov - navodi advokat.

ZAVERA ĆUTANJA

Kao dokaz da ga truju Milošević navodi da je analiza krvi, urađena 12. januara 2006, čije je rezultate dobio 7. marta, pokazala prisustvo izuzetno jakog leka koji se koristi u lečenju lepre i tuberkuloze.

Hadži Antić: Milošević je jasno izrazio zabrinutost da ga truju

- Oni koji mi ubacuju lek za lepru sigurno ne mogu da me leče. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ućutkaju takođe. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom UN - napisao je Sloba.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 7. jula

Slobodanov brat Borislav Milošević takođe nije imao dileme da je nekadašnji predsednik SRJ ubijen.

- U zvaničnoj verziji njegove smrti može da stoji šta god bilo, ali činjenica je da mu pet godina u zatvoru nisu radili snimanje prokrvljenosti krvnih sudova, a međunarodni konzilijum je utvrdio da mu je zbog tih problema potrebna hitna hospitalizacija - govorio je sada pokojni Borislav.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zdenko Tomanović

Dragan Hadži Antić, dugogodišnji prijatelj porodice Milošević, za Srpski telegraf potvrđuje Tomanovićeve reči:

- Milošević je jasno izrazio zabrinutost da ga truju, ali, nažalost, brzo je preminuo i nikada nije zvanično otkrivena istina.

SVE SU ZNALI

Počasni predsednik SPS Miloševićev bliski saradnik Milutin Mrkonjić za naš list dodaje da se Sloba držao dostojanstveno:

- Ja sam kod Miloševića u Hagu bio najčešće, ali on nikad nama nije hteo da se žali, verovatno je smatrao da Zdenko, kao njegov advokat, može najviše da uradi. Ubijen je u Hagu, to znamo i lekari su to potvrdili.

RepublikaFoto: Tanjug
Sergej Lavrov

Holandski toksikolog Donald Uges tvrdio je da su više od nedelju dana pre Miloševićeve smrti zatvorske vlasti znale da se on ili sam truje ili ga neko truje. U oba slučaja njihova je dužnost bila da ga zaštite, što nisu učinili.

- Dve nedelje pre smrti Miloševića dobio sam njegovu krv na analizu i utvrdio prisustvo rifampicina. Tri dana kasnije obavestio sam zatvorske vlasti o činjenicama koje sam utvrdio - naveo je Uges.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading