VUČIĆU STEŽU OMČU OKO VRATA - Tramp: Posle Koreje krećem na Srbiju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su završili posao sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, predsednik SAD Donald Tramp i vašingtonska administracija usmeriće sve snage na Balkan. To u praksi znači da će se Srbija suočiti sa novim još brutalnijim pritiscima, s konačnim ciljem da pristane na ono što Zapad nudi kao rešenje za Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un i Donald Tramp

Sve što se poslednjih dana događalo u Srbiji (protesti zbog benzina, lažne vesti o zatrovanoj vodi, slučaj navodno nestalog novinara) samo je dokaz da je scenario za davljenje Aleksandra Vučića i vlasti u našoj zemlji uveliko u fazi realizacije. Poruka je više nego jasna: "Pristani na ono što tražimo ili ćemo te srušiti." Tako se obistinjuje ono što je Srpski telegraf najavio još 26. maja, a pre dva dana je potvrdio i vodeći ruski stručnjak za Balkan Georgij Engelhart - da je tekst sporazuma o Kosovu već napisan i da je za njegovo prihvatanje Vučiću dat rok od nekoliko meseci.

ODLUČNA REAKCIJA

Pritisaka spolja i iznutra bilo je i u prethodnom periodu. Ipak, kako objašnjavaju izvori našeg lista iz diplomatskih krugova, Vašington je bio u znatno većoj meri fokusiran na goruće probleme sa Severnom Korejom i Sirijom. Sada, kada je Kim Džong Un disciplinovan, sve snage će biti usmerene na Balkan (čitaj Srbiju).

Uvod u završni scenario bile su blokade puteva, navodno, zbog skupog benzina. Kada je taj pokušaj pravljenja haosa neslavno propao jer se građani nisu masovnije odazvali, poturena je potpuna izmišljotina o zatrovanoj vodi za piće sa ciljem da se izazove što veća panika. Najzad, slučaj navodno nestalog novinara ispolitizovan je do te mere da je pozvan Vučić da podnese ostavku pre nego što je stigla bilo kakva informacija o sudbini Stefana Cvetkovića. Srećom, država je reagovala na pravi način, kao i u prethodna dva slučaja, i on je pronađen živ i zdrav za samo 30 i nešto sati.

Cvijanović: Nas očekuju jako teški dani, pogledajte samo proteste i lažne vesti koje se šire

- Ako se obrati pažnja na detalje ovog udara na Srbiju, jasno je da je urađen skener Vučićeve ličnosti, te da se pažljivo i dobro isplanirano napada ono što je procenjeno da su mu slabe tačke. Udaraju ga tamo gde ne može da odgovori kao političar hladne glave, već emotivno. Na taj način ga navlače da napravi grešku, a na meti će se naći i njegova porodica i najbliži saradnici - objašnjavaju naši dobro obavešteni sagovornici iz državnog vrha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

I OPOZICIJA U IGRI

Urednik Novog standarda Željko Cvijanović za Srpski telegraf kaže da Amerika i Tramp od Srbije traže sve za ništa.

- Stoga Vučićeva najava da će se obratiti javnosti zapravo je jedini ispravan potez jer će tražiti zaštitu od sopstvenog naroda u toj stvari i suočiti ga sa onim što sledi. Nas očekuju jako teški dani, pogledajte samo blokade ulica i širenje panike sa vodovodom, kao i nestalim novinarom. Jer ništa od toga nije bez veze, nego je vrlo brižljivo isplanirano - ocenjuje Cvijanović.

Analitičar Dragomir Anđelković dodaje da zapadni centri moći sa SAD na čelu, dakle isti oni koji su stajali iza NATO agresije, smatraju da je 20 godina od bombardovanja dovoljno dug rok do kog mora da se finalizuje kosovsko pitanje:

- U tom kontekstu su i ovi pritisci izuzetno visokog stepena, koji udaraju na Vučića lično kako bi se Srbija duboko podelila. Ako smo homogeni, u stanju smo da se odupremo. Radikalizacija prozapadne opozicije deo je tog plana SAD jer Srbiji u nemirima lakše je nametnuti svoje ciljeve.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Paralelni udar na Dodika, cilj uvući BiH u NATO

Paralelno sa akcijama protiv Srbije Vašington vodi rat i protiv Milorada Dodika i vlasti Republike Srpske. Kako je u petak objavio Sputnjik, NATO se u BiH neće smiriti dok tu zemlju ne uvuče u Alijansu, a Dodik je glavna prepreka na tom putu. Prema izvorima ruske agencije, napravljen je plan da se Dodik spreči da pobedi na oktobarskim izborima u BiH, a čim oni budu okončani, počeće direktno uvlačenje te zemlje u NATO. Već je napravljen i plan da vojnici Alijanse budu locirani u dve baze na teritoriji RS.

Banjalučki analitičar Anđelko Kozomara podseća da je NATO još pre više od deset godina lokacije za koje se danas traži da budu uknjižene na ime Oružanih snaga BiH (trenutno se vode kao vlasništvo RS), proglasio za "perspektivnu vojnu imovinu".

- U pitanju su atraktivne lokacije od kojih se jedna nalazi skoro u centru Banjaluke, a druga na dominantnoj koti u Han Pijesku. Ova druga je jedna od najatraktivnijih lokacija koje je koristila nekadašnja JNA - pojašnjava Kozomara.

Kako planiraju da slome Vučića
  • Protestima opozicije i blokadama puteva
  • Izazivanjem panike lažnim vestima
  •  Izmišljanjem afera protiv njegovih najbližih saradnika i porodice
  • Paljenjem sukoba u regionu
  • Napadima na Srbe na KiM i pretnjama da će svakog trenutka upasti na sever pokrajine
  • Još jači pritisci da se distanciramo od Moskve
  • Sve više uslovljavanja u pregovorima sa EU

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
Ceca

16.06.2018 09:09

Ne verujem u tacnost ovih informacija.

kosta

16.06.2018 09:35

@Ceca - Ali treba biti na oprezu, nista ne treba prepustati slucaju

Janko

16.06.2018 09:43

@Ceca - A sta nije tacno??? Sve navedeno se moglo videti u zadnjih 10 dana. Zalosno je samo sto mi Srbi ne znamo da stanemo i zastitimo svoje interese niti da podrzimo onog ko nas brani a to smo vec toliko puta dokazali kroz istoriju. Ja se licno nadam da ce im se Vucic odupreti uz pomoc Rusije i sveprisutnije Kine ne zbog njega vec zbog Srbije.

dasa

16.06.2018 11:06

@Ceca - Mi smo mali neka dodju i sve nas poubijaju,dosta nam je pretnji vise.