PUTINOV ČOVEK UPOZORAVA: Vučiću, ostalo ti je još šest meseci!

Autor:

Vesti

15.06.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadne sile predvođene Amerikom već su napisale završni dokument o Kosovu i postavile rok da taj papir bude potpisan početkom sledeće godine. Ovo dramatično upozorenje, čija je suština da je Zapad faktički dao predsedniku Srbije šest meseci da potpiše pravno obavezujući sporazum (kako se najčešće naziva u javnosti), izneo je jedan od najvećih ruskih stručnjaka za Balkan Georgij Engelhart.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

On je član Instituta za slavistiku Ruske akademije nauka, a u Moskvi važi za čoveka bliskog Kremlju i Vladimiru Putinu.

ČEPURINOVA PORUKA

Engelhart je rekao da su očigledni sve snažniji pritisci na Beograd.

- Postavljeni su rokovi, odnosno početak sledeće godine. Tekst tog nekakvog završnog dokumenta o punoj normalizaciji odnosa je već formulisan i sve u vezi s pregovorima se svodi na to da Beograd potpiše priznanje nezavisnosti Kosova, a ne da ojača svoju poziciju ili da dođe do rešenja koje bi bilo prihvatljivije za Srbiju - istakao je Engelhart za Sputnjik.

Prema saznanjima izvora Srpskog telegrafa iz Moskve, upravo ovo pojačavanje pritisaka na Beograd uslovilo je da ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin pre nekoliko dana pomene da bi njegova zemlja mogla još dublje da se uključi u rešavanje kosovskog problema.

- To je bila jasna poruka upućena s određenim ciljem upravo onima koji su iza kulisa već sastavili sporazum iako dijalog Beograda i Prištine na papiru još traje. Rusija sasvim sigurno neće pasivno posmatrati šta se dešava - objašnjava naš izvor.

NAŠI USLOVI

I lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da je potpuno jasno da se pritisak na Srbiju zaoštrava.

RepublikaFoto: youtube.com/HelmCast
Georgij Engelhart

- Iako je podrška Rusije neupitna, mislim da ona, nažalost, nije dovoljna i da moramo da uđemo u savez sa Rusijom da bismo bili sigurni da nas ne može napasti NATO jer bismo onda mogli i sami da odbranimo kosovsko-metohijske Srbe - ističe Šešelj.

Šešelj: Potpuno je jasno da se pritisak na Srbiju sve više zaoštrava

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović navodi da se Srbija mora što pre osloboditi omče koju joj oko vrata drži Zapad i sve je više steže, a to je ucena sa članstvom u EU:

- To bismo uradili tako što bismo EU uputili jasan stav da smo zainteresovani da budemo član samo pod istim uslovima pod kojima su to Crna Gora, Makedonija i Albanija. Neka se EU izjasni da li nas želi pod tim uslovima ili ne. To treba uraditi ako želimo da se branimo na principijelan način, u suprotnom ćemo sve više ulaziti u tesnac i imaćemo sve manje vazduha za disanje do krajnjeg ultimatuma.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vojislav Šešelj

Analitičar Saša Borojević, čovek sa jakim vezama i dobrim izvorima u Moskvi, tvrdi za naš list da i on zna da Zapad ima pripremljen dokument koji će zahtevati da Srbija potpiše:

- Moja informacija, međutim, jeste da će Srbiji dati rok od najviše godinu i po dana. Poenta je da će po tom dokumentu Srbija izaći iz mat pozicije i imaće opciju da joj pripadne deo Kosova.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
mina

15.06.2018 09:19

SAD zele da Srbiuji na silu otmu deo teritorie

sima

15.06.2018 09:21

Necemo dozvoliti da nas zapad na ovakav nacin ucenjuje!

Nikola

15.06.2018 09:22

Ucene i pritisci nece dovesti do resenja, mogu samo zakomplikovati vec postojece probleme.

aca

15.06.2018 09:24

Vucic je mudar covek i zna sta radi