Pretnje Zapada: VUČIĆU, STRADAĆE TI BRAT!

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Vesti

09.06.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučiću, stradaće ti brat ako ne prihvatiš naše rešenje za Kosovo...

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić i njegov brat

Ovako glasi brutalna pretnja zapadnih sila, predvođenih Vašingtonom, s kojom se suočava predsednik Srbije u jeku diplomatske bitke za južnu srpsku pokrajinu.

Prema informacijama do kojih je naš list došao u diplomatskim i obaveštajnim krugovima, Zapad će Aleksandra Vučića lomiti preko brata Andreja jer je procenjeno da je on lakša meta za plasiranje iskonstruisanih afera, čiji je krajnji cilj da se slomi i natera na poslušnost predsednik Srbije. Takođe, stratezi koji stoje iza ovog mračnog plana procenili su da je Vučić posebno osetljiv na mlađeg brata, što je i pokazao kada su Andreja pretukli pripadnici Žandarmerije na dan Parade ponosa.

Vulin: U Srbiji je spremna grupacija koja treba da napada Vučića i njegove najbliže saradnike i porodicu

- Potpuno je jasno da je kosovski problem došao do neke vrste prekretnice i da se ne odvija sve onako kako su zamislili u Vašingtonu, Londonu, Briselu i Prištini, zbog čega raste nervoza među Albancima, ali još više njihovim zapadnim mentorima. Zato je i doneta odluka da se primene najprljavije metode i aktivira plan koji predviđa da se Vučić slomi preko porodice pošto je procenjeno da mu je to najslabija tačka - otkriva dobro obavešteni sagovornik našeg lista.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

KLJUČNI MOMENTI

Ideja, kako objašnjava, jeste da se uz pomoć poslušnih medija i na sve druge načine plasiraju izmišljene afere sa najgorim optužbama protiv Andreja Vučića.

Izvor našeg lista: Afere će biti puštane u javnost u ključnim trenucima, kada se nešto bitno bude dešavalo na Kosovu ili u vezi s Kosovom

- Sam Aleksandar Vučić je previše tvrd orah i direktan udar na njega ne bi doneo rezultat. Zato je kao glavna meta izabran Andrej, ali neće biti pošteđeni ni najbliži saradnici predsednika Srbije. Afere će biti puštane u javnost u ključnim trenucima, kada se nešto bitno bude dešavalo na Kosovu ili u vezi s Kosovom. Na primer, pred važne runde dijaloga u Briselu ili Vučićeve susrete s glavnim igračima na međunarodnoj sceni. Onda bi, po njihovim zamislima, Vučić bio prinuđen da se brani i opravdava umesto da nešto zahteva u ime Srbije - kaže naš izvor.

Bečić: Oni dobro znaju da Vučić najmanje brine za sebe, ali da je osetljiv na svoje bližnje

RepublikaFoto: mod.gov.rs

Saznanja našeg lista potvrđuje i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- U Srbiji se priprema medijska grupacija koja treba da napada Vučića i njegove najbliže saradnike i porodicu - rekao nam je kratko Vulin.

Da sve ovo treba najozbiljnije shvatiti, smatra i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost Igor Bečić.

- Svima nam je jasno da će pritisci Zapada u narednom periodu biti sve veći. Sigurno je da Vučić neće biti jedina meta, već i članovi njegove porodice i krug najbližih saradnika - navodi Bečić za naš list i dodaje da Vučić najmanje brine za sebe, ali je osetljiv na svoje bližnje.

Afere prsle ko mehur od sapunice

1. Preko pojedinih medija i društvenih mreža širena je lažna priča da je Andrej Vučić pokušao da reketira poznatog subotičkog ugostitelja Lajoša Čakanja i da od njega za milion evra otkupi poznati restoran "Bos". Kao navodni dokaz pomenut je slavni muzičar Zvonko Bogdan, navodno svedok njihovog razgovora. Bogdan, zgrožen takvim izmišljotinama, javno je negirao celu priču, nazivajući je budalaštinom.

2. Pojedini lideri opozicije i njihove pristalice u više navrata su izgovarali da je Andrej Vučić preuzeo elitni beogradski restoran "Franš" od dugogodišnjeg vlasnika Nikole Dimitrijevića. Vrlo brzo, međutim, Dimitrijević je naveo da je to laž i pokazao dokumenta koja dokazuju da Andrej Vučić nema nikakve veze sa restoranom.
3. Andrej Vučić je bio optužen da je vlasnik kompanije "Asomakum", koja se bavi pranjem novca. Ispostavilo se da je ta firma otvorena falsifikovanom ličnom kartom na ime brata predsednika Srbije. Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Dragoslava Joksimovića (55), koji se tereti da je 2010. otvorio fantomsku firmu za pranje para lažnom ispravom. Suđenje je u toku.

LOGISTIKA SPREMNA

I ranije, u nekoliko navrata, neki mediji i pojedinci na društvenim mrežama pokušali su da kompromituju Andreja Vučića plasirajući lažne informacije koje bi ubrzo bile demantovane (pogledajte okvir). Ipak, sada je logistička priprema odrađena do poslednjeg detalja, a iza svega stoje zapadni centri moći koji su sličan scenario primenili mnogo puta u raznim državama širom sveta.

Naš list tražio je i od Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM, komentar na ovu temu. Njegov odgovor, iako dat u uvijenoj formi, takođe se svodi na to da su pred Srbijom i njenim predsednikom velika iskušenja.

- Nema dileme da najsnažnije zemlje EU i SAD podržavaju nezavisnost Kosova i lobiraju za proširenje priznanja nezavisnosti, ali i uključivanje Prištine u međunarodne organizacije. To su zemlje koje su veoma uticajne i to čini naš položaj težim - kaže Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading