EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Ovako je Zoran smrskao glavu Jeleni!

Autor:

Vesti

05.06.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf došao je do ekskluzivnih fotografija sa mesta ubistva pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33). Dosad neobjavljivane slike smrskane glave pevačice i njenog tela položenog na leđa pored kanala u Borči govore o brutalnosti ovog zločina, koji dve godine kasnije i dalje krije brojne misterije.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Telo u kanalu

Za brutalno ubistvo pevačice "Granda" tereti se njen suprug Zoran Marjanović (40), kome su lisice na ruke stavljene godinu i po dana posle zločina, otkad je u pritvoru. On se sumnjiči da je 2. aprila 2016. s osam udaraca tupim predmetom po glavi usmrtio Jelenu na nasipu, a njeno telo je sledećeg dana pronađeno u kanalu.

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), potvrđuje autentičnost fotografija s uviđaja ubistva Jelene Marjanović i objašnjava da je na osnovu tih slika njegov tim i izneo tvrdnju da pevačica nije zadobila povrede na mestu gde je zatečeno telo.

Šipka: Na licu mesta nije bilo obilnog krvarenja, pa smatramo da Jelena udarce nije zadobila u kanalu

RepublikaFoto: Srpski telegraf

- Fotografiju su analizirali naši saradnici stalni sudski veštaci. Na osnovu toga izneli smo tvrdnju da je na licu mesta moralo da bude obilnog krvarenja, kao i da bi se tragovi krvi našli i na počiniocu. Međutim, iz optužnice se vidi da na garderobi Zorana Marjanovića krvi nije bilo - priča Šipka.

On objašnjava i da povrede na Jeleninoj glavi ukazuju na to da se ne bi mogla uzeti kao istinita tvrdnja iznesena u optužnici da je pevačica pokušala da izađe na suprotnu stranu kanala, a gde je nađen trag krvi na šiblju.

- Da je Jelena pokušala da izađe, na donjem delu trenerke, patici i čarapi bi moralo da bude tragova blata. Sve i da se događaj tako odigrao, Marjanović ne bi mogao da je sa travnate površine dohvati i udari dok je Jelena na drugoj strani kanala širokog 3,10 metara, a kako se navodi u optužnici. Ona je pronađena bliže obali prema nasipu, pa je nerealno da se tu telo zadesi ako je izlazila iz kanala, a reč je o stajaćoj vodi - kaže direktor CFI.

26 meseci prošlo od brutalnog zločina

Nema krvi i blata

Šipka dodaje i da se u optužnici navodi da je napadač posle zločina izašao sa suprotne strane kanala, što se, prema njegovim rečima, ne može uzeti kao istinita činjenica.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

- Ako se sve to dogodilo na način opisan u optužnici, onda je mala Jana, Zoranova i Jelenina ćerka, ostala s druge strane nasipa i ne zna se kad je došlo do njenog susreta s ocem. Zbog svega toga - nepostojanja tragova blata na Jeleninoj patici i čarapi, a nema krvi ni na majici i na mestu pronalaska tela, mi smatramo da ona udarce nije zadobila u kanalu - zaključuje Šipka.

Sve o zločinu
2. APRIL 2016. - Jelena nestala dok je trčala na nasipu
3. APRIL 2016. - pevačicino izmasakrirano telo pronađeno u kanalu
3. APRIL 2016. - Zoran priveden, pa pušten posle dva dana
15. SEPTEMBAR 2017. - Marjanović uhapšen zbog ubistva
16. OKTOBAR 2017. - počelo saslušanje svedoka u tužilaštvu
9. FEBRUAR 2018. - podignuta optužnica protiv Zorana
20. MART 2018. - optužnica vraćena na dopunu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading