Ministar Ivica Dačić otkrio: RASKRINKANA ZAVERA ZAPADA ZA SLOM SRBIJE

Autor:

Vesti

12.05.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet moćnih zapadnih zemalja do detalja je razradilo plan pritisaka i ucena čiji je krajnji cilj slom Srbije, odnosno potpuna nezavisnost Kosova i odvajanje naše zemlje od Rusije. Na sastanku u Vašingtonu o kom je Srpski telegraf u petak opširno pisao predstavnici SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije usvojili su čak i dokument pod nazivom "Plan za podršku međunarodne integracije Kosova" (pogledajte okvir), iz kog je sasvim jasno da nam ove države ne misle ništa dobro.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej i Donald Tramp

Nimalo slučajno, sastanak Zemalja Kvinte održan je na dan vojne parade u Moskvi, kada su predsedniku Vučiću ukazane specijalne počasti. Osveta Zapada je stigla nekoliko sati kasnije, a neke od detalja ovog paklenog scenarija otkrio je u petak srpski šef diplomatije Ivica Dačić, dok su neki, možda i gori segmenti, brzo procurili iz diplomatskih krugova.

- Pre izrade plana napravljeno je posebno telo, radna grupa za priznavanje i prijem Kosova u međunarodne organizacije. Sastankom je predsedavao zamenik pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju SAD Metju Palmer. Dokument je napravljen u saradnji sa Ketrin Bondi, službenicom u odeljenju za Kosovo kancelarije za južnu i centralnu Evropu pri birou Stejt departmenta za evropska i evroazijska pitanja - rekao je u petak Dačić.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

FRANCUSKI LOBISTI

Srpski šef diplomatije taksativno je nabrojao delove paklene strategije zapadnih sila.

- Kao prioritetni ciljevi u ovoj godini označeni su članstvo Kosova u Interpolu, Svetskoj carinskoj organizaciji, članstvo u Unesku, Savetu Evrope, bilateralna priznanja pojedinih tačno navedenih zemalja, podrška naporima da se jačaju veze Kosova sa Grčkom, Slovačkom i Rumunijom, zemljama koje nisu priznale tu lažnu državu - naveo je Dačić.

Kako je objasnio, prištinske vlasti angažovale su lobističku agenciju iz Francuske koju vodi jedan bivši francuski ministar spoljnih poslova da im pomaže da dobiju što više priznanja.

- U posedu smo dokumenta koji govori kako će koja zemlja glasati i ko će im pomoći za svaku zemlju. Nemačka, Austrija, islamske zemlje... Kako će im pomoći pri glasanju, od Emirata se čak traži da oni plate zemljama koje nemaju para da dođu na konferenciju o članstvu u Interpolu, koja će se održati u Emiratima krajem godine, kako bi glasali za prijem - rekao je Dačić i zaključio da Zapad forsira Prištinu da ne prihvata bilo kakve razgovore, osim o nezavisnosti.

PROVALJENA TAJNA

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, srpski ministar inostranih poslova naveo je tek deo onoga što Zapad sprema i što je dogovoreno na sastanku u Vašingtonu, koji je trebalo da ostane tajna, ali su ga provalili prištinski mediji. Prvobitna lista zahteva, pritisaka i ucena dodatno je proširena nakon najave da će saradnja Srbije i Rusije biti proširena, posebno u vojnom aspektu, što je rezultat Vučićeve posete Moskvi.

Reagovanje stručnjaka i analitičara

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Vladislav Jovanović, bivši šef diplomatije

Plan Stejt departmenta pokazatelj je koliko je strpljenje Zapada na izdisaju i koliko žure da Srbiji zadaju poslednji udarac. Ovo je kruna njihovih decenijskih nastojanja i priprema je završnog udarca koji nestrpljivo čekaju godinama. Priznavanje Kosova je prvi uslov dovršavanja procesa natoizacije Balkana. Ipak, veliki trn u oku im je susret Putina i Vučića u Moskvi jer je jasno naglašeno da Rusi Srbiju smatraju jedinim političkim saveznikom u Evropi.

Ključne tačke vašingtonskog dokumenta
1. Potpuni suverenitet Kosova i učlanjenje u UN označeni kao prioritet svih prioriteta
2. Pritisak na sve članice EU koje nisu priznale Kosovo
3. Lobiranje u Ujedinjenim nacijama i Savetu bezbednosti da se ukinu ili zatvore za javnost redovne sednice SB o Kosovu
4. Suzbijanje svake inicijative o podeli Kosova
5. Oduzimanje ZSO svih mogućih izvršnih ovlašćenja
6. Prijem Kosova u Interpol, Unesko, Savet Evrope, Svetsku carinsku organizaciju
7. Brutalni pritisci na sve zemlje koje razmišljaju o povlačenju priznanja
8. Sve veće uslovljavanje Srbije u otvaranju poglavlja u pegovorima sa EU
9. Pritisak na susedne zemlje da otvaraju bilateralne sporove sa Srbijom, pre svega oko granice
10. Spinovanje afera protiv Vučića i njegovih najbližih saradnika
11. Veće izdvajanje za NVO korpus koji se protivi vlasti u Srbiji
12. Opstrukcija pregovora u Briselu ukoliko stav Srbije ostane nepopustljiv

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ratko

13.05.2018 22:24

Колико је мржње, зла и проклетства сабијено у главама тих политичара као да су саздани од делова светских демона кад се тако уротили да усмрте један мали недужан мирољубив и страдални народ! Шта ту госпођу Меј тера у такав грех и јад? Зашто тај Макрон, председник од јуче, толико мрзи и жели да убије Србију? Имају ли ти људу душе? Не верујем!

djavodusunema

15.05.2018 05:27

@Ratko - Da imaju dusu oni nebi bili to sto jesu. Shvataju da im vreme istice pa se trude da sto vise ljudi povuku sa sobom u bezdan. Njihovo prolazi a nase vaskrsava, odnosno, pravda jeste spora ali uvek dodje kad se najmanje ocekuje. Nase je da ne pokleknemo, sve dok nasi politicari nista ne potpisu, oni su nemocni. Ucene su nas vekovni pratilac a EU je pred slomom. Zivi bili pa videli, od evrope ostace pustinja u kojoj ni zabe nece ziveti. I to mnogo pre nego sto bilo ko misli. Sve ovo je nastavak unistenja i istrebljenja pravoslavlja da bi mogli da ustolice svog jarca, hebo ih on.