NIKAD OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE: Ovako su Rusi unakazili Haradinaja!

Autor: Marija SAMOJLOVIĆ

Vesti

25.04.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramuš Haradinaj, bivši vođa zloglasnog OVK, terorista i zločinac koji trenutno sedi u fotelji predsednika vlade u Prištini, nikada neće zaboraviti batine koje je u maju 2000. godine dobio od jednog ruskog specijalca. Ma koliko se trudio da to zataška i sakrije od javnosti, na fotografijama do kojih je došao Srpski telegraf se vidi crno na belo da je bahati Ramuš izvukao deblji kraj u tuči koju je sam isprovocirao. Slike njegove razbijene glave umotane zavojem i smrskanog nosa najbolje su svedočanstvo batina koje je tada popio u okršaju sa pripadnikom ruske padobranske jedinice iz sastava Kfora.

RepublikaFoto: SNP Naši
Ruski padobranac vodi prebijenog Haradinaja

Ma koliko se trudio da to zataška i sakrije od javnosti, na fotografijama do kojih je došao Srpski telegraf se vidi crno na belo da je bahati Ramuš izvukao deblji kraj u tuči koju je sam isprovocirao. Slike njegove razbijene glave umotane zavojem i smrskanog nosa najbolje su svedočanstvo batina koje je tada popio u okršaju sa pripadnikom ruske padobranske jedinice iz sastava Kfora.

Do sukoba je inače došlo kada su ruski vojnici u blizini sela Mušutište kod Suve Reke zaustavili vozilo s naoružanim teroristima, među kojima je bio i Haradinaj. Rusi su ih razoružali i stavili im lisice. Vođa OVK se bunio i rekao da je on džudista i da bi mu pokazao gde mu je mesto samo da nije vezan. Rus je potom naredio da Haradinaju skinu lisice, ostavio je pušku i počela je tuča jedan na jedan. Borba je bila kratka, Ramuš je popio batine, a Rusi koji tada nisu znali ko je Haradinaj predali su uhapšene Unmiku.

KRVAVE RUKE

O tom incidentu izvestili su AFP i nemački Špigl, koji su tada objavili da je "bivši komandos" iz OVK povređen u sukobu s ruskim vojnicima iz sastava Kfora.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Haradinaj je kasnije zbog brojnih ubistava srpskih civila tokom sukoba na KiM bio optužen pred Haškim tribunalom za zločine protiv čovečnosti i kršenja običaja rata, ali je dva puta oslobođen. Svedoci iz tog predmeta misteriozno su nestajali jedan za drugim - njih, prema nekim izvorima čak 19, što je preostale nateralo da odustanu od svedočenja protiv ozloglašenog krvnika. Srbija je raspisala poternicu za Haradinajem, na osnovu čega je uhapšen u Francuskoj 5. januara 2017. godine, ali nije izručen našoj zemlji jer je tamošnji sud odbio da donese takvo rešenje.

Sve je počelo kada su Rusi u blizini sela Mušutište kod Suve Reke zaustavili vozilo s naoružanim šiptarskim teroristima

JAKA LEĐA

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun za Srpski telegraf to objašnjava jedinim mogućim zaključkom - da iza Haradinaja stoji neko moćan iz međunarodne zajednice ko ga uporno štiti i krije njegove zločine.

Foto: Privatna arhiva

- Kada je Haradinaj oslobođen u Hagu, sudija je naveo da nisu mogli da ga osude jer su svi svedoci mrtvi. Očigledno je neko iz međunarodne zajednice ko je dovoljno jak dozvolio da Ramuševa banda likvidira svedoke, to nije slučajno. Haradinaj je obmanuo Hag - rekao je Drecun za Srpski telegraf.

LIKVIDIRANI SVEDOCI
  • Ismet Musaj ubijen 2001. u Prištini
  • Sadik Murići, zaštićeni svedok, ubijen 2002. u Peći
  • Veselj Murići, zaštićeni svedok, ubijen 2002.
  • ​Bekim Mustafa i Avni Eljazaj ubijeni 2002.
  • Smailj Hardaraj ubijen 17. februara 2002. u zasedi u mestu Vitomirica kod Peći
  • Tahir Zemaj (ubijeni i sin Enis i brat Hasan) 4. januara 2003. u Peći
  • Iljir Seljimaj i supruga njegovog brata Ferida ubijeni u zasedi vatrenim oružjem u Peći
  • Sabahete Toljaj i Isuf Hakljaj, pripadnici KPS, ubijeni u zasedi 24. novembra 2003.
  • Sadik Musaj ubijen 1. februara 2005.
  • Đeljadin Musaj ubijen 16. juna 2005. u zasedi kod benzinske pumpe "Molika" u selu Rašić kod Peći
  • Sinan Musaj nestao 14. juna 2005. za vreme sukoba na Kosovu i Metohiji kao pripadnik FARK
  • Kujtim Beriša stradao 17. jula 2007. u Podgorici u saobraćajnoj nesreći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading