PANTERI OPLJAČKALI POPOVIĆA

Autor:

Vesti

27.03.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor "Grand produkcije" Saša Popović, kojem su provalnici nedavno obili kuću na Bežanijskoj kosi i ukrali tajna dokumenta koje je čuvao u sefu i kolekciju skupocenih satova, žrtva je svetski poznate bande lopova, ozloglašenih "Pink Pantera"!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Saša Popović

Uhodani kanali

Pljačka se dogodila na Dan žena 8. marta u večernjim časovima dok su Popovići bili van kuće. Satovi, čija je vrednost procenjena na oko 100.000 evra, najverovatnije su već završili u inostranstvu i teško da će ikada biti vraćeni vlasniku, čak i ako lopovi budu uhapšeni.

100.000 evra vredni su satovi koji su nestali Popoviću

- Ovo nisu izveli obični provalnici, narkomani i svaštari koji kradu sve što im padne podruku, od alata preko nakita do oružja. Oni su odneli samo ono što ih je zanimalo, robu koja se uhodanim kanalima šalje iz zemlje i prodaje unapred poznatim kupcima. Ti satovi su završili u inostranstvu i teško da će biti pronađeni i vraćeni žrtvi - kaže sagovornik Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Kako se sumnja, lopovi su preskočili zid kompleksa na Bežanijskoj kosi u okviru kog se nalazi i kuća Saše Popovića. Zid visok više od dva metra nije bio za njih nikakva prepreka. Da se radi o profesionalcima, govori i to što su lopovi neprimetno prošli pored obezbeđenja koje čuva objekte na ovoj adresi, a bili su i dobro obavešteni o rasporedu kamera za video-nadzor koje su uspešno zaobišli. Naposletku, tačno su znali gde se nalazi sef.

- Nije lako pronaći sef skriven negde u kući, ali su oni otišli pravo u spavaću sobu, gde se nalazio, iščupali ga iz zida i pobegli s njim. Očigledno su sve veoma dobro isplanirali - objašnjava naš sagovornik.

Vojnička disciplina

"Pink Panteri" su jedna od najorganizovanijih bandi u svetu i jedna od retkih kriminalnih organizacija koja ima svoj link na sajtu Interpola. Ono što je za njih karakteristično jeste stroga podela zadataka, pa se članovi grupe umešane u istu krađu često međusobno ne poznaju. Jedna ekipa tipuje, druga pljačka i ostavlja plen na unapred dogovorenom mestu. Treća ekipa dolazi po plen i nosi ga na prodaju, dok je četvrta osoba zadužena za isplatu provalnika koji su izvršili provalu. Na taj način, čak i ako neko bude uhapšen, on ne može da oda celu organizaciju.

 

 

 

 

 

 

Stan tipovao neko sa estrade?

Osim štete koju su lopovi napravili, bračni par Popović najviše zanima ko im je tipovao stan!

- Sve je odrađeno brzo i profesionalno, kao da ih je u sve uputio neko ko je ulazio u kuću i znao sve te informacije. Ne isključuje se mogućnost da je to uradio i neko od pevača i pevačica sa kojima je Popović sarađivao. Ne mora da znači da je to namerno uradio. Dovoljno je da se taj neko pogrešnom krugu ljudi "pohvalio" svojim saznanjima o Popovićima - rekao je sagovornik Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MS

27.03.2018 12:32

Ako je tačno, to je znak da su panteri propali načisto, pa sad idu u sitne kradje.