SATELIT SNIMIO OLIVEROVO UBISTVO

Autor:

Vesti

19.02.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atentat na Olivera Ivanovića snimljen je iz satelita i ti snimci bi mogli da budu presudni u rasvetljavanju ubistva lidera Građanske inicijative SDP, saznaje Srpski telegraf. Problem je, međutim, što Amerikanci, koji pod satelitskom prismotrom drže celu teritoriju Kosova, a posebno severni deo, te snimke kriju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Ivanović

Naš list je iz bezbednosnih i diplomatskih krugova dobio proverene informacije o postojanju satelitskih snimaka napravljenih u vreme zločina u severnom delu Mitrovice, a tu informaciju je na neki način juče potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je na konferenciji za novinare, govoreći o istrazi, konstatovao:

Vučić: Čudno je zašto nemamo satelitske snimke. Morao sam da zovem Oliverovu ženu da pitam je l' bila magla tog dana, a ona je rekla da nije

- Čekam da vidim rezultate istrage, biću strpljiv i onda ću izaći s tim šta mislim o svim pričama kojih sam se naslušao i gledao, od svega što se zbivalo u Beogradu i Prištini do svih čudnih stvari, kao što je, na primer, zašto nemamo satelitske snimke. Morao sam da zovem Oliverovu ženu da pitam je l' bila magla tog dana, a ona je rekla da nije.

RepublikaFoto: pixabay.com

KRUNSKI DOKAZ

Vučić nije precizirao o čijem se satelitu radi i ko to čuva snimke koji bi mogli da budu krunski dokaz u otkrivanju Ivanovićevih ubica, međutim, poznato je da Amerikanci satelitski nadgledaju svaki kutak planete na kojem imaju svoje interese, a Kosovo to svakako jeste, posebno zbog vojne baze Bondstil.

Lazanski: Zna se da Amerikanci pokrivaju sve. Kompletno Kosovo je pod budnim okom njihove elektronike

S tim je saglasan i vojni analitičar Miroslav Lazanski.

- Zna se da Amerikanci pokrivaju sve. Kompletno Kosovo je pod budnim okom njihove elektronike, zna se da je ono posebna zona njihovog interesovanja i ja sam odmah po Ivanovićevom ubistvu rekao da treba pitati njih jer Amerikanci sve znaju. Pitanje je samo kakvi su bili vremenski uslovi, da li su magla i oblaci omeli snimak - ističe Lazanski.

Njegovu dilemu o vremenskim uslovima razvejava Milena Ivanović, Oliverova supruga, koja za Srpski telegraf potvrđuje da je na tu temu pričala sa Vučićem.

- Čuli smo se više puta i u jednom razgovoru me je između ostalog i to pitao. Vrlo dobro se sećam da je na dan ubistva bilo sunčano, bez trunke oblaka ili magle jer je to dan koji nikada u životu neću zaboraviti - rekla nam je Milena, ne želeći da komentariše detalje istrage.

RUSIJA, KINA...

I stručnjak za bezbednost Darko Trifunović uveren je da je trenutak ubistva Olivera Ivanovića snimljen.

- Čak i kada je oblačno vreme, koriste se razne specijalizovane letelice sa termovizijom, dronovi i slično. Jednostavno, kada imate fokus na neku teritoriju, vama ne može ni golub da promakne. Mimo priče o satelitima, zna se i da je ceo sever Mitrovice pod kamerama. Tako bi se moglo utvrditi kretanje vozila, otkriti ubica. Nemoguće je da ne znaju, ali neće da se to sazna - uveren je Trifunović, dodajući da i Rusija, Izrael i Kina imaju svoje satelite, te da bi trebalo i njima da se obratimo za pomoć.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading