BOLESNO: U Srbiji će i muškarci rađati!

Autor: J. JOKANOVIĆ - M. M. LESKOVAC

Vesti

14.11.2017

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarci u Srbiji uskoro će moći da rađaju decu! Doktor Aleksandar Milošević iz Državne komisije za odobravanje promene pola ukazuje da je Srbija vodeća u svetu po operacijama promene pola, a uz stručnjake kakve imamo tako nešto će biti moguće.

Foto: youtube.com//Bif and I
Foto: Ilustracija

Vodeći svetski stručnjak za plodnost Ričard Paulson nedavno je izjavio da svet treba da se pripremi za prve bebe koje će roditi transrodne osobe kada im bude presađena materica, a Srbija ima sve mogućnosti da među prvima počne sa takvim zahvatima.

UČE OD NAS

Komentarišući Paulsonovu najavu, dr Milošević naglašava da je Srbija lider u svetu za operacije takvog tipa i da svi dolaze kod nas da uče o promeni pola, što dokazuju i kongresi koji se održavaju u Beogradu.

- Tehničke mogućnosti postoje, što smo proverili pre šest meseci, kada smo transplantirali matericu. I što je najvažnije, imamo ljude sa entuzijazmom koji mogu da izguraju nešto ovako na svetskom nivou. Zato je moguće da se u budućnosti takve operacije izvedu i kod nas - kaže Milošević, dodajući da je svestan kakve reakcije takav zahvat može imati u Srbiji, ali da naša shvatanja ne mogu ići nauštrb nauke.

- Naša želja je da pomognemo ljudima, a njihova da stvore svoj plod, da imaju nešto što će gajiti i vaspitavati kosi se sa konzervativnim shvatanjima i stavovima Crkve, ali to ne sme da koči nauku u Srbiji, koja se razvila do svetskih razmera. Ovo je tek proces ispitivanja, ali podrazumeva se da nećemo ići protiv zakona - poručuje dr Milošević.

POVUĆI GRANICU

Ova najava zgrozila je bivšeg dekana Bogoslovskog fakulteta Dimitrija Kalezića, koji je odgovorio rečima "da jedino još nismo otkrili način kako da budemo pametniji".

- Negde se mora povući granica. Ispada da je sve ono što postoji otkad je zemlje i neba pogrešno i da mi sad to ispravljamo. Još samo nismo promenili da sunce izlazi na zapadu, a ne na istoku. Zaista sam ostao bez reči - kaže Kalezić.

Mogućnost da muškarci donose na svet decu zatekla je čak i pevačicu Jelenu Karleušu, poznatog borca za ljudska prava.

- Ovo prevazilazi okvire borbe za ljudska prava. Ne znam šta bih na to rekla - kratko je poručila Karleuša za naš list.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading