Jeremić: Ako Vučić postige dogovor sa Šiptarima, propali smo!

Autor: Tanjug

Vesti

15.10.2018

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić smatra da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne sme dozvoliti da postigne dogovor sa Prištinom o razgraničenju, jer će on to politički "kapitalizovati".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vuk Jeremić

Ako se to dozvoli, Vučić će uspostaviti odnos sa značajnim delom međunarodne zajednice koji će, smatra Jeremić, potpuno onemogućiti smenu aktuelne vlasti, odnosno, kako je Jeremić naveo, da Srbija bude demokratski uređena zemlja i trgovinsko čvorište jugoistočne Evrope.

Prevedeno na srpski - ako Vučić postigne dogovor sa Šiptarima, čime bi se smirile tenzije u regionu, počelo da se razmišlja o ekonomiji umesto o ratovanju, a sve to podrži i međunarodna zajednica - to jeste dobro za Srbe, ali ne i za opoziciju u Srbiji, jer onda ona ne bi mogla da dođe na vlast, pošto bi narod sigurno na izborima prepoznao ko je radio za njega... a to nije opozicija. 

Znači, standardna Jeremićeva logika - što je Srbima gore, to je njemu i opoziciji bolje, jer narod glasa protiv vlasti kad mu ne valja, a ne kad mu je dobro... 

Jeremić je, na sinoćnjem osnivačkom odboru stranke u Novom Sadu, rekao i da je potpuno objedinjavanje opozicije neophodan preduslov za smenjivanje vlasti, saopšteno je iz NS. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (99)

Loading
miki

15.10.2018 09:30

Jeremicu nemasw program, krades ideje Vucicu

davor

15.10.2018 09:31

Jeremic bi vise voleo novi rat, jer se nada jeftinim politickim poenima.

Dragana86

15.10.2018 09:32

Citava javnost se nada mirnom resenju, ali ne i Jeremic, jer tada ne bi mogao da proziva vlast.

miki

15.10.2018 09:35

Naravno da ce se postici dogovor, a Jeremic ja mnogo mali