UVODI SE DOŽIVOTNA KAZNA U SRBIJI? Za ove zločine će se robijati do kraja života

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.09.2018

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je u Subotici, da Radna grupa Ministarstva pravde razmatra inicijativu fondacije "Tijana Jurić" o uvođenju doživotne kazne zatvora za najteža dela protiv dece, maloletnika, trudnica i nemoćnih, koju je svojim potpisom podržalo više od 160.000 građana Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Mogu da vam potvrdim da članovi Radne grupe Ministarstva pravde trenutno vrlo aktivno rade na mogućnosti da se ovaj predlog implementira u naš krivično-pravni sistem. Očekujemo da u najskorije vreme radna grupa uz konsultaciju sa stručnom javnošću izađe sa konkretnim i usaglašenim stavom povodom ovog pitanja - rekla je Mihajlović na trećoj konferenciji Fondacije "Tijana Jurić" posvećenoj bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost", 

Vlada Srbije i Skupština će, verujem, čvrsto podržati svaki predlog oko kojeg se struka usaglasi, naglasila je Mihajlović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading