(FOTO) BAHATO I NEODGOVORNO: Đilas pred početak sednice objavio zašto Veselinovića neće isključiti iz SZS

Autor: Republika

Vesti

25.09.2018

09:08 >> 11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština grada treba da odluči da li ovde uopšte treba da sedi Željko Veselinović koji je pozvao na silovanje premijerke - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i poručio da neće početi sednicu Skupštine grada dok se to ne razjasni.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas pred početak sednice

- Ne mislimo da on treba da sedi ovde. Pritom, poziv na silovanje nije njegov samostalni glas, te na ovaj način Savez za Srbiju postaje Savez za silovanje. Podsetimo i da je lider Dveri Boško Obradović pozvao na državni udar, kao i kako se lider Saveza Dragan Đilas ponašao dok je bio gradonačelnik. Nasilje je njihova politika - istakao je Vesić pred početak sednice gradske skupštine.

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas poručio je da taj Savez nije razmatrao, niti će, isključenje Željka Veselinovića zbog poziva na silovanje premijerke jer se, kako kaže, pokajao.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić pred početak sednice

- Da se nije izvinio bio bih spreman na mnogo radikalniji stav. Međutim, on je uvideo svoju grešku i izvinio se zbog toga. Nismo razmišljali da ga isključimo iako smatram da je izjava strašna. No, njegovo izvinjenje je dovoljno - rekao je Đilas u gradskoj skupštini.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Đilas je objasnio i da se Veselinović danas neće pojaviti u gradskoj skupštini, ali ne zbog aktuelne situacije, već zato što ima upalu pluća. Kako je rekao, prisustvovaće prvoj sledećoj sednici kad ozdravi.

Predsednik odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković izneo je predlog za dopunu dnevnog reda jer su, kako je rekao, predstavnici opozicije degradirali instituciju Skupštine grada.

- Željko Veselinović je i ranije vređao odbornice, a sada je pozvao na silovanje premijerke. Zato naša odbornička grupa predlaže da se osudi govor mržnje Veselinovića - rekao je on i poručio da ga je sramota što su skupštinske kolege.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mirković

Na optužbe opozicije o prodaji PKB-a, Vesić se osvrće na to da je glavno pitanje treba li među njima da sedi neko ko poziva na nasilje.

- Veselinović je šef svima njima u Savezu za silovanje. To je njihova politika nasilja i ne čudi me da samo nastavljaju da lažu.

On je insistirao da se utvrdi da li članovi Saveza podržavaju poziv Veselinovića da se premijerka siluje.

- Prvo da to utvrdimo, a posle sve drugo - rekao je Vesić.

A propo PKB-a, Đilas je rekao da su Vesić i SNS odbornici uvreda za sve koji sede u gradskom parlamentu, te izneo niz podataka koji pokazuju, kako kaže, da je PKB bolje poslovao u vreme njegove vlasti.

Đilas i njegovi odbornici napustili su sednicu nešto posle 13 sati rekavši da neće da učestvuju u "ovom rijalitiju", jer odbornici većine sve vreme pričaju o Veselinoviću i pozivu na silovanje premijerke.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Đilas i odbornici napuštaju sednicu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (79)

Loading
miss_m1276

25.09.2018 09:34

Kad su isti.

Tina

25.09.2018 09:43

Ne može da isključi Veselinovića zato što su u tom savezu svi isti, onda bi se odmah rasformirali.

Jovan

25.09.2018 09:44

Gde da ga isključi, pa njemu fali što više takvih siledžija jer poštenim putem na izborima ne može doći na vlast.

Ivana

25.09.2018 09:46

Veselinović nije dao nesmotrenu izjavu kao svojevremeno Gašić. I on se izvinjavao ,al je sankcionisan. Veselinović je pisao. Imao je vremena da razmisli,da odustane,da obriše. Sad nam je jasno kakvi standardi vladaju u buckuris koaliciji.