Kadri Veselji i srpska opozicija SE UJEDINILI U ISTOM CILJU!

Autor: Republika

Vesti

24.09.2018

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Kosova i predsednik najveće političke partije na Kosovu - PDK Kadri Veselji ujedinjuje Šiptare u nameri da ostanemo bez ičega na Kosovu, i tu se nažalost, ne zaustavlja jer mu je sad na umu i prisajedinjenje Preševa, Medveđe i Bujanovca. Do tada, opozicija u Srbiji i oni koji ih podržavaju, rade sve da Vučića onemoguće da izbori pobedu za svoj narod.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

Veselji, naime, u intervjuu novinskoj agenciji Kosovapress kaže da radi na ujedinjenju svih tamošnjih političkih lidera kako bi se postigao konsenzus koji se odnosi na dijalog sa Srbijom. Veselji je ponovio da je Kosovo ujedinjeno kada se radi o očuvanju njenog teritorijalnog integriteta. 

On rekao da je njegov san da se jednog dana Preševo, Medveđa i Bujanovac ujedine sa Kosovom i da neće prestati da se zalaže za to, ali da je takođe protiv kršenja teritorijalnog integriteta Srbije?! U prilog tome izneo je sulude tvrdnje da "Srbija ne poštuje prava Albanaca koji žive u Preševu, Medveđi i Bujanovcu".

Veselji je dodao da samo ujedinjeno Kosovo "može pobediti Srbiju".

Zbogom, mozgu: Veselji govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poziv na mir nazvao "promocijom genocidnih politika"

Zapadnjaci pritegli - Vučić dobrodošao

Na pitanje zašto su kosovske vlasti dozvolile Vučiću da poseti Kosovo, koji je u svom obraćanju lokalnim Srbima u severnom delu zemlje pohvalio bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, Veselji je morao da ustukne i kaže da je "odluka doneta u saradnji sa međunarodnim organizacijama posebno što, kako kaže, nezavisno Kosovo nije zemlja koja podstiče destabilizaciju i rat, već je posvećena miru i stabilnosti", iako se zna da su Šiptari dobili packe od mentora iz SAD šta moraju da rade i koga gde da puste, a da je njihova kvazi-država osnovana uz terorističke akcije NATO i Oslobodilačke vojske Kosova, uz šverc droge, ljudi i organa, te da tamo nema ni govora o miru i stabilnosti.

Veselji je rekao da je nedavna rasprava o podeli Kosova o kojoj se razgovaralo u Parlamentu opasna i štetna. On je ponovio besmislicu da je "Kosovo nezavisna i suverena zemlja i da neće dozvoliti nikakvu paralelnu vlast na Kosovu", kao da neko njega stvarno pita šta će biti s Kosovom ili kao da može da utiče na bilo šta što se dešava u južnoj srpskoj pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić u poseti Srbima s Kosova

A šta radi naša opozicija?

S druge strane, dok Veselji govori o političkom ujedinjenju Šiptara, svestan da su pozicije terorista s Kosova uzdrmane u poslednje vreme, srpski političari na takvo ujedinjenje ni ne pomišljaju. Eventualno pružanje podrške predsedniku Vučiću u borbi s tim teroristima za opoziciju je nemoguća misija, iako je upravo zahvaljujući Vučiću dijalog Beograda i Prištine pokrenut s mrtve tačke, a Srbija najzad s tim u vezi ima čemu da se nada.

Oni koji su upravo i radili na otuđenju Kosova dok su vladali prethodne decenije, sada besomučno zabijaju klipove u točkove političkih kola kojima predsednik sigurno upravlja, kako bi Srbiji obezbedio miran i siguran put u godinama koje su pred nama.

I tako, dok šiptarski političari pozivaju na ujedinjenje, ovdašnji miniraju predsednika Srbije - cilj je srušiti Vučića bez obzira na cenu. A njemu je "samo" ostala podrška naroda, koji mu je jedino i bitan. I ispravno - jer, kad neko na izborima osvoji 55, 60 i više odsto glasova naroda - taj ima i legitimitet za svoju politiku. Narod tu politiku razume, podržava i - na svakim novim izborima samo uvećava procenat poverenja koje ukazuje sadašnjem predsedniku Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (72)

Loading
stefi

24.09.2018 14:07

Kosovo je Srbija....kratko i jasno...

gana

24.09.2018 17:41

@stefi - KIM je bilo i bice Srbija.

Rados

24.09.2018 14:09

Srbija uz Kosovo to je nase srce....

Bojan

24.09.2018 14:12

Ako cemo iskreno, nasa opozicija je gora od samih Siptara.