Đorđević objasnio zašto se nije pojavio na gradilištu "Beograda na vodi" posle pogibije radnika

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.09.2018

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas da nije otišao na gradilište "Beograda na vodi" gde su pre desetak dana nastradali radnici jer "tamo nije mesto za ministra rada", već da je na mesto nesreće izašla inspekcija rada kako bi utvrdila činjenice.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević

- Ja se nigde nisam pojavljivao.Mislim da tamo nije mesto za ministra rada. Inspekcija rada izašla je i svaki put kad se desi bilo kakav incident dužnost Inspektorata za rad je da izađe i utvrđi činjenice, da li postoji kršenje zakona, a to su i uradili i to će činiti i ubuduće - odgovorio je ministar na pitanje novinara zašto se nije pojavio na mestu nesreće.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kome je takođe bilo postavljeno isto pitanje rekao je da je toku dana planirao da ode, ali da su mu i rekli da tamo nema porodica nastradalih i da zato nije otišao.

- Sigurno da saosećam sa porodicama i želim da im izrazim saučešće kao što sam i kad se desila prethodna nesreća. Mislim da su to strašne stvari i moramo sve uraditi da se to ne ponovi - rekao je gradonačelnik.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Ministar Đorđević je prošle nedelje izjavio i da će izveštaj o nesreći u kojoj su nastradali radnici na gradilištu "Beograda na vodi" biti objavljen kada za to budu dali dozvolu MUP i Tužilaštvo koju su ceo slučaj preuzeli.

Đorđević je rekao da je investitor odmah posle nesreće za razliku od drugih investitora dao potpunu informaciju o tome šta se desilo na gradilištu kao i da su radnici bili prijavljeni, obučeni i premljeni za rad.

Dvojica radnika, poslovođa i pomoćnik geometra, poginula su 14. septembra prilikom pada sa 22. sprata zgrade na gradilištu "Beograda na vodi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Petar986

24.09.2018 10:58

Ministar Đorđević je u pravu, saucesce porodici!

Jana

24.09.2018 11:00

Ni ministri ni gradonacelnik nemaju na tim mestima posla. Svako treba da radi svoj posao, i tragedija se jeste desila ali njihovo je da na drugi nacin reaguju a ne odlaskom na gradiliste da bi javnost bila zadovoljna.

Nikoleta

24.09.2018 11:11

Ministar je trbao da stane sa radinicima i uz radnika a ne da salje inspaciju koja ce utvrditi i jos i kazniti radnike koji su doziveli nesrecu, gospodo to se tako ne radi.

Bojan

24.09.2018 11:12

Svojim odlaskom ne bi mogao nista da promeni, niti da smanji bol porodicama nastradalih, a jednostavno ne zeli da ovakve stvari koristi za licni marketing.