ĐILAS PLJUJE DRŽAVU PO ČAČKU: RTB Bor i PKB "prodaja Srbije"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.09.2018

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od čelnika Saveza za Srbiju Dragan Ðilas rekao je danas u Čačku, na pres konferenciji, da prodaja PKB i RTB Bor predstavlja "prodaju Srbije".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Ðilas kaže da toga, da se prodaju rudna bogatstva, zemlja i voda kao resursi, nije bilo ni u vreme "postpetooktobarskih privatizacija", a tvrdi da je i te privatizacije on kritikovao.

On je kritikovao prodaju Bora za, kaže, "dugove od 200 miliona dolara", te rekao da kineska kompanija, koja je kupila Bor, "nudi Kanađanima koji imaju pravo za kopanje na dva mesta 1,4 milijarde dolara u parama". 

Osporio je i prodaju PKB: 

- PKB u Beogradu ima 17.000 hektara obradivog zemljišta u komadu. Svaki poljoprivrednik će vam reći da ne može da se kupi 100 hektara u celini, a kamoli 17.000, sa 70 km kanala za navodnjavanje, silosima za svu pšenicu, kukuruz i soju koje proizvedu, sa fabrikama stočne hrane, farmama živine i krupne stoke, proizvodnjom mleka - naveo je on. 

Ðilas je ponovio ranije već iznete navode da je menadzment PKB, na čijem slučaju se i on lično angažovao, svojevremeno uspeo da popravi finansijsku situaciju preduzeća, ali se, kaže, vlast promenila, a taj menadzment uklonjen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Andjelija Komic

22.09.2018 12:36

Pljuje Djilas jer mu zao sto nije uspeo i to da proda za vreme svog mandata i smakne novac sebi u dzep.

Slađa

22.09.2018 12:41

Đilasu je PKB rak rana , nikako ne može da preboli što nije u njegovom vlasništvu , eno ga , živ se pojede !

Dragojlo

22.09.2018 12:42

Čovek koji je pokrao našu zemlju sme da komentariše bilo šta. Boli ga što nije on prodao PKB , pa da se nakrade kako njemu dolikuje .

Mićaga

23.09.2018 05:30

@Dragojlo - Dragojlo:On da ima imalo morala ne bi se uopšte oglašavao u javnosti.