KAPETAN DRAGAN UPUTIO PISMO IZ SPLITSKOG ZATVORA: Ustaše su kukavice, ali će nam platiti kad-tad!

Autor:

Vesti

21.09.2018

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dug se Hrvatskoj mora uterati kad-tad, ali ne smemo ih potcenjivati, poručuje iz splitskog kazamata Kapetan Dragan. Legendarni Kep iz zatvora gde služi 15-godišnju kaznu poslao je pismo portalu Nacionalist u kom, između ostalog, govori o kukavičluku ustaša.

RepublikaFoto: Tanjug/M. STRMOTIĆ
Kapetan Dragan

- Ne smemo zaboraviti: Ustaše su opasne ne zato jer se ne boje. Te kukavice se boje i sopstvene senke, upitajte stanovnike Gline. Ustaše su opasne zato što se ničega ne stide, ne znaju šta je sramota. U stanju su da pevaju "Danke Dojčland" i da ne pocrvene. Ništa im nije sveto. Hrvatska je ostala dužna kako meni tako i 300.000 Srba koje je prognala sa svojih ognjišta. Dug joj se mora uterati kad-tad! Ali ne smemo ih potcenjivati - piše nekadašnji vođa Knindži.

Kapetan Dragan Vasiljković u pismu dalje ističe da očekuje apsolutnu pobedu nad hrvatskim pravosuđem, koje ga tereti za dela koja nije počinio.

Vasiljković: Hrvatska je ostala dužna meni, tako prognanim Srbima. Dug joj se mora uterati kad-tad

- Pravda je možda spora, ali je dostižna. U principu, mi smo već opovrgli apsolutno svaki segment optužbe, odnosno oni nisu uspeli da iznesu niti jedan nekompromitovani dokaz, tako da je osnova naše žalbe da je sudija fašistički zločinac i kriminalac koji uopšte nije razmotrio dokaze. Mada ja ne očekujem nikakvu pravdu u fašističkoj Hrvatskoj. Ovde, u ovom progonu, ne radi se o nekakvim mojim nedelima, već je ovo nastavak etničkog čišćenja i zastrašivanja Srba. Onih malobrojnih Srba koji su još ostali u Hrvatskoj, kao i onih Srba koji možda još razmišljaju da se vrate svojim domovima - navodi u pismu Kep.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading