VUČIĆ: Ne znam kakve veze Izetbegović ima sa KiM!

Autor: Tanjug

Vesti

19.09.2018

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjenđinu da je, kada neko govori o naoružanju drugih zemalja to mešanje u unutrašnje stvari nezavisnih i suverenih država i da zato, kako je rekao, ne zna zašto je to uradio predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Komentarišući izjavu Izetbegovića o Kosovu i Metohii, kao i naoružanju koje Srbija kupuje, Vučić je zapitao kakve veze lider SDA ima sa tim.

Poručio je Izetbegoviću da ne treba Srbiju i neke druge u regionu da koristi za dobijanje političkih poena u predizborne svrhe.

- Može li neko da mi kaže kakve on veze ima sa KiM. Kada govorite o naroužavanju suverenih zemalja vi se direktno mešate u unutrašnje stavri nezavisnih i suverenih država. Ne razumem zašto to Izetbegović radi. Srbija nikome nije pretnja i nikada nikome nije zapretila nikada. Nijednom svojom izjavom nisam učinio ništa loše i želimo najbolje odnose sa Bošnjacima reka je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Ne želi, rekao je, da im Srbija bude predmet u izbornoj kampanji. 

- Ostalo im je 15 dana do izbora i sada ko će da dobije neke poene ako izgovori nešto loše o meni, Srbiji, ili ne znam kome u okruženju - naveo je predsednik Srbije.

Porčio je da od njega neće čuti težu reč, ne zato što je uplašen i ne zato što ne bi mogao da dobije lake političke poene na unutrašnjoj sceni, već, kako ističe, što mora da razume poziciju Srbije, da mi i hoćemo i želimo, ali imamo obavezu da se ponašamo najodgovornije.

- Mi ne smemo da budemo razlog za bilo kakav, čak i verbalni sukob. Zato nisam ništa rekao. Zato sam pitao kakve veze on ima sa KiM; zašto se meša u direktne unutrašnje stvari jedne zemlje. Ja kada govorim o BiH, ne govorim o jedinstvenoj ili ovakvoj ili onakvoj, već o Dejtonskoj, poštovanju njenog teritorijalnog integriteta, kao i poštovanja teritorijalnog integriteta Republike Srpske u skladu sa Dejtonom, u okvirima i granicama BiH - naglasio je on.

Istakao je i da je vrlo precizna politika Srbije usklađena sa ustavno pravnim aktima BiH i međunarodno pravnim sporazumom kakav je Dejtonski.

- Ono što neki drugi govore o Sandžaku, o Kosovu, o mnogim drugim stvarima govore suprotno Ustavu Srbije, međuanrodnom pravnom poretku. Nije moje da im objašnjavam bilo šta o tome, već samo da ukažem našoj javnosti na tu činjenicu - kazao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Maja

19.09.2018 10:58

Srbija radi za sebe i jaca svoju vojsku.

hana

19.09.2018 11:04

Izetbegovic da kako drugacije dodje do medija.

bata

19.09.2018 11:05

On nema veze ni sa njegovom zemljom a kamoli sa Kosovom

bata

19.09.2018 11:06

Bakir se stalno mesa u stvari u koje ne bi trebao