KADRI VESELJI OTVORENO PRETI: Nećemo se libiti da krenemo na Niš

Autor: iiiiiiiiiinfo

Vesti

18.09.2018

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštine lažne države Kosovo Kadri Veselji zapretio je Srbima da će eventualni sledeći sukob biti povod da Albanci krenu na Niš, jer im, kako je rekao, taj grad istorijski pripada! Veselji je sasvim otvoreno rekao da se neće libiti da krene u osvajanje juga Srbije. Kao razlog za ovu akciju on je naveo da "treba da se poštuje teritorijalni integritet"!?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zločinac: Kadri Veselji

- Ako sukob ponovo počne i neko pokuša da ga podstakne, on se ne bi zaustavio samo sa Kosovom. Kosovo ne bi bilo bojno polje. Nisu mi nepoznate pretnje, čak ni one da se Albanci neće zaustaviti do Niša. Međutim, to sigurno ne doprinosi stabilizaciji situacije. Ali ova izjava ima istorijsko uporište, zapisano u knjigama objavljenim u Srbiji - "objasnio" je Veselji i još povrh svega dodao da bi Srbija, radi sopstvene budućnosti, trebalo da se dogovori sa Prištinom i izvini zbog "zločina počinjenih na Kosovu u vreme Slobodana Miloševića"!?

Komentarišući najnovije pretnje, bezbednosni stručnjak Orhan Dragaš ocenjuje da ne postoji način da dođe do sukoba koje u svojoj glavi zamišlja Veselji.

- Kosovo niti može niti ima kapacitet da ulazi u oružane sukobe sa Srbijom, zato što je to još protektorat velikih stranih sila, a pre svega SAD i Nemačke. Sukobi na koje Veselji misli imaju svoje ime u međunarodnom pravu i bezbednosnoj terminologiji, a to su terorističke aktivnosti. protiv terorista Srbija ima obavezu, snagu i kapacitet da se efikasno obračuna. Ovakvi poslednji krici Veseljija su posledica toga što Kosovo više nije miljenik i čedo SAD, kao što je dosad bilo i zbog toga što je Srbija preuzela inicijativu koja se kod njih uvažava - podvlači Dragaš.

Dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons" Miroslav Bjegović ističe da Veselji svesno podiže tenzije.

- Veselji želi destabilizaciju regiona. Zaboravio je da su SAD odlučile da na ovim prostorima zavlada mir i da je akcenat na ekonomskom prosperitetu, što velikoj većini odgovara, ali njemu i sličnim ane. Moraće da odgovaraju za zločine koje su počinili, kako sprskom tako i albanskom stanovništvu, kao najodgovorniji u terorističkom OOVK i tajnoj službi "ŠIK". Znaju da, ako bi vojno krenuli u osvajanje severa Kosova i prema Nišu, vojska Srbije bi reagovala i taj oružani sukob rešila u roku 72 sata zauzimanjem same granice sa Albanijom - napominje Bjegović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading