Haradinaj: Korekcija granica vodi u tragediju

Autor: Tanjug

Vesti

18.09.2018

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas, nakon sednice vlade, da sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa putem "korekcije granica" vodi u tragediju.

RepublikaFoto: Tanjug
Ramuš Haradinaj

- Mislim da je dužnost predsednika vlade i predsednika Kosova da štite ustav, teritorijalni integritet i suverenitet zemlje, i zato nemamo pravo da govorimo o granicama i teritorijama bez mandata - rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare, preneli su prištinski mediji.

Ranije danas Tači je na konferenciji za novinare rekao da Haradinaj i predsednik parlamenta Kadri Veselji podržavaju dijalog sa Beogradom i da ne zna ni jednog političkog lidera Albanaca koji bi bio protiv pripajanja Kosovu tri opštine juga centralne Srbije. 


- Ja nisam podržao takvu ideju, jer bi to značilo povratak na destabilizaciju i vodilo bi u tragediju - rekao je Haradinaj novinarima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Poz

18.09.2018 15:49

Problemi i izmedju vlasti Albanije. Vama Srbija svakako nece dati svoju zemlju i cuvace svoje granice. Predsefnik je pozvao na mirno resenje i resenje koje ce doneti nase dve zemlje. Nije tesko da se dogovorimo.

Nikola

18.09.2018 15:51

Svi Kosovski političari treba prvo da se dogovore šta žele da onda da kažu, a ne stalno da menjaju mišljenja i da sami odlučuju šta je najbolje rešenje za Kosovo.

Milica

18.09.2018 15:52

Kakva je sve politika Pristine vodila u tragediju, i niko iz EZ nista da kaze.

Rajko

18.09.2018 15:58

Odakle pravo Haradinaju da govori da ne podrzava sporazum sa promenom granica, kada se zna koliko zlocina ucinio prema Srbima.