STEFANOVIĆ: 136 POLAZNIKA u narednih nekoliko dana stupa u REDOVE POLICIJE

Autor:

Vesti

18.09.2018

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas u Sremskoj Kamenici da će tokom ove i naredne godine 2.000 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku biti primljeno u Ministarstvo unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Tekst potpisa

- U ovoj i narednoj godini zaposlićemo 2.000 policajaca iz Centra za osnovnu policijsku obuku, kao i diplomce Kriminalističko policijske akademije. To pokazuje našu opredeljenost da popunimo redove policije tamo gde u prethodnih desetak godina to nije bio slučaj - rekao je Stefanović, koji je prisustvovao promociji 15. klase polaznika COPO u policajce pripravnike. 

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ministar je dodao da će 136 polaznika 15. klase u narednih nekoliko dana stupiti u redove policije

- To je nastavak našeg rada na podmlađivanju policijskog kadra i njihovom stručnom osposobljavanju. Želimo da pokažemo da cenimo snagu, mladost i znanje koje polaznici imaju i da je rad policije u zajednici prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova - rekao je Stefanović. 

Prema njegovim rečima, policijsko-obaveštajni model rada i rad policije u zajednici moraju biti nešto što je mnogo više od slova na papiru.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Pokazna vežba u Sremskoj Kamenici

- Budite oslonac ljudima koje vidite oko sebe, svima kojima je pomoć potrebna, budite hrabri, požrtvovani i stručni da u vršenju policijskog posla, koji je danas, možda jedan od najtežih u Srbiji, budete građanima na usluzi. Budite neko ko ih štiti i zbog koga se na ulici osećaju sigurno - poručio je Stefanović polaznicima i dodao da stupanjem u redove policije dobijaju ovlašćenja, ali i ogromno breme odgovornosti i priliku služe Srbiji i njenim građanima na najbolji mogući način. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Stefanović je ukazao da ima puno poverenje u načelnika Centra za osnovnu policijsku obuku i zaposlene koji tu rade, jer se u prethodnih nekoliko godina uverio da znanje i samopouzdanje koje polaznici tu stiču pokazuje da mogu da budu izuzetni policajci.

- Bio sam ponosan kada su polaznici iz COPO i Kriminalističko-policijske akademije učestvovali u spasavanju ljudi tokom poplava, u migrantskoj krizi, na svakom drugom zadatku, iako još uvek nisu bili policajci. Hvatali su kriminalce i izgrednike na ulicama, predavali ih patrolama i pre nego što su stupili u redove policije. Pokazali su da im je stalo ne do forme, nego do toga da budu kičma svoje zemlje u borbi protiv kriminala - istakao je Stefanović. 

Ministar je podsetio na akciju dvojice polaznika COPO koji su tokom prakse u Policijskoj stanici  Stari grad savladali čoveka koji je otimao ženama lančiće sa vrata, zaustavili ga i pozvali patrolu. 

- Ove nove generacije policije, uveren sam, učiniće sve da naša zemlja bude bezbednija i sigurnija i verujem da možemo da se oslonimo na policiju kao kičmu sistema u borbi protiv korupcije i kriminala -  zaključio je Stefanović.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading