VESIĆ: Ðilasu 300 000 dinara ne može doneti oprost grehova!

Autor: Republika

Vesti

16.09.2018

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član predsedništva SNS Goran Vesić poručio je danas Draganu Ðilasu da ne drži bilo kome političke lekcije i da mu 300 000 dinara neće doneti oprost grehova, jer će ostati upamćen kao čovek koji je najviše uvećao svoje bogatstvo dok je bio na vlasti.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Vesić je naveo da se u danu kada smo saznali da njegova "duševna bol" vredi 300 hiljada dinara Dragan Ðilas osmelio da deli lekcije iz politike i kako bi se vratio na vlast ne bira sredstva.

- Tako tajkun na privremenom radu u politici, lopov koji je zadužio grad Beograd za 1,2 milijarde evra i politički prevarant bez ideologije i programa koji gleda samo kako da se obogati na račun građana veruje da mu ovih 300 hiljada dinara donosi oprost grehova. Srpska napredna stranka će nastaviti da iznosi istinu o ovom tajkunskom političaru i nikakva “duševna bol” nas u tome neće zaustaviti - istakao je Vesić.

On navodi i da je u politici svašta video, ali da drskost sa kojom Ðilas misli da je zaboravljeno kako se bogatio dok je vladao Beogradom nije.

- Da podsetim građane Srbije da je Dragan Ðilas, osoba bez iskustva u državnoj upravi, obavljajući funkcije Tadićevog direktora Narodne kancelarije, Koštuničinog ministra i gradonačelnik od 2004 - 2013. godine zaradio, prema sopstvenom priznanju, najmanje 25 miliona evra - naveo je Vesić.

On ukazuje da lekcije drži Ðilas čije su firme 2004. godine kada je ušao u politiku samo za godinu dana u odnosu na 2003. godinu uvećale prihod za 11.325 odsto.

- Kritikuje nas Dragan Ðilas koji kao državni funkcioner radeći sa državnom televizijom preko svojih firmi napravio promet veći od 70 miliona evra!? Zapanjen sam da o poštenju govori Dragan Ðilas koji je kao državni funkcioner oteo deo gradske zemlje u Pionirskom gradu i od objekta za rekreaciju za decu i omladinu napravio Kuću Velikog brata - navodi Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

Kaže i da o ekonomiji govori Ðilas koji je ostavio 1,2 milijarde evra duga koje je napravio kao gradonačelnik Beograda, Ðilas koji je dugovao novac trudnicama, porodiljama, penzionerima i socijalno ugroženima i koji je roditeljima koji su plaćali vrtiće otimao pare naplaćujući im protivzakonito dva puta više za boravak dece.

- O Kosovu i Metohiji nam drži lekcije Dragan Ðilas koji je bio deo vlasti kada je njegov danas koalicioni partner Vuk Jeremić pokrenuo postupak u vezi sa jednostranom proglašenom nezavisnosti Kosova pred Međunarodnim sudom pravde. Ovaj postupak koji će ostati upamćen kao jedan od najglupljih u istoriji međunarodnih odnosa Srbija je, zahvaljujući ovoj dvojici genijalaca, izgubila!? Tako su Ðilas i Jeremić zajedno sa svojim mentorom Tadićem udarili pečat na jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova - ukazuje Vesić.

On ističe da je Ðilas priznao da je njegov politički savez odustao od ulaska Srbije u Evropsku uniju. 

- To je na neki način normalno, jer način na koji je vladao Srbijom i pljačkanje zemlje koje je sprovodio u suprotnosti je sa svim evropskim standardima u politici - primećuje Vesić.

On navodi da je Ðilas bar priznao da ima nameru ponovo da vlada kao šerif i da krade. 

- Ali je tako i pokazao da je odustao od politike koju je vodio Zoran Ðinđić, za koga je ulazak u EU bio osnovni cilj. I to je normalno jer kako bi Ðilas poštovao Ðinđića kada je on kao premijer protiv Ðilasa podnosio krivične prijave - podseća Vesić.

Vesić ocenjuje i da je u nečemu Ðilas bio i iskren. 

- Rekao je da ne nudi građanima da glasaju ni “za Ðilasa, ni za Obradovića, ni za Jeremića, ni za Lutovca”. Razume Ðilas da ni rođena majka za njih ne bi glasala jer kako nedavno reče Lutovac svi su “oni ispod cenzusa - navodi Vesić.

Prema njegovim rečima, zato bi da prevare građane i da prvi put u istoriji parlamentarizma građani ne znaju za koga glasaju, ali, kako kaže, da se građani ne mogu prevariti pokazuju primeri svih izbora održanih u Srbiji proteklih godina, računajući i beogradske na kojima je Ðilas unapred proglasio pobedu, na kojima su doživeli fijasko.

- Zato, samo neka Ðilas ne drži bilo kome lekcije. Ostaće upamćen u istoriji Srbije kao čovek koji je najviše uvećao svoje bogatstvo dok je bio na vlasti. Na račun naroda naravno. Zato sada pokušava da se vrati na vlast i ne bira sredstva - poručio je Vesić.

Treći osnovni sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu po kojoj bi SNS trebalo da isplati Ðilasu 300 000 dinara za naknadu nematerijalne štete zbog "duševnog bola i povreda ugleda i časti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
korisnicko ime

16.09.2018 15:29

Djilas ce zauvek ostati upamcen kao gradonacelnik koji je ojadio Beogradjane.

paramonte

16.09.2018 15:38

Covek bez obraza ne brine o grehovima.

Pjer

16.09.2018 15:38

Jasno da je reforma pravosudja neophodna,jedna lopuža i lažovčina dobija spor sa istinom ,ovako ne možemo u EU??!!

paramonte

16.09.2018 15:38

Od muke sto vise ne moze da se bogati na racun drzave,tuzi vladajucu stranku.