Vuk Jeremić: Vašington od BG traži stolicu za Kosovo u UN i priznanje

Autor: Tanjug

Vesti

14.09.2018

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington od Beograda traži ne samo da pusti Prištinu u UN, nego i da promeni Ustav Srbije i zvanično prizna Prištinu kao nezavisnu državu, tvrdi predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Vuk Jeremić

On je to rekao na tribini Saveza za Srbiju u Vršcu, gde je takođe izneo da predsednik Srbije nije znao da kada u međunarodnim odnosima kažeš drugoj strani na šta si spreman, ona onda traži još 50 odsto više

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović optužio je vlast da narod pre podne "sprema za rat", a popodne ga ubeđuje da bi zarad mira trebalo dati deo teritorije, navedeno je u saopštenju SzS.


Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović govorio je o Vršačkoj buni iz 16. veka i vršačkom buntovničkom duhu, te "novoj političkoj kulturi" vidljivoj u saradnji na lokalnom nivou, što, kaže, daje nadu da može drugačije od onoga što danas imamo u Srbiji.

Da nije bilo Saveza za Srbiju, Srbija danas ne bi imala opoziciju, poručeno je takođe sinoć na tribini, a privođenje članova Narodne stranke u Vrbasu navedeno kao primer odnosa vlasti prema neistomišljenicima

Lider DS Zoran Lutovac smatra da su događaji u Vrbasu potvrdili ispravnost odluke o ujedinjenju stranaka, kao alternativu vlasti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
caca

14.09.2018 10:57

Jeremicu niko ne veruje, bolje da odustane.

mara

14.09.2018 10:57

Za Jeremica je cirkus savrsen.

miki

14.09.2018 11:03

Da je bio Jeremic dobar politicar UN bi glasao za njegov ostanak

Mika

14.09.2018 11:06

Kako nije sramota Jeremica da bilo sta kaze za Kosovo?