DA CIRKUS BUDE KOMPLETAN: Tadić i DSS ulaze u Savez za Srbiju?!

Autor: Republika

Vesti

12.09.2018

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića najverovatnije će se priključiti Đilasovom Savezu za Srbiju. Mada je Tadić do pre mesec dana bio odlučno protiv Saveza u kom su DSS i Dveri, na kraju balade, a protivno svim političkim principima, Tadićeva partija utopiće se u takozvanu "Kupus koaliciju". Da cela stvar bude još u većoj meri tragikomična i DSS je na korak od ulaska u Đilasovu koaliciju.

RepublikaFoto: Tanjug
Boris Tadić

Kako piše Blic, bivši predsednik Srbije već neko vreme vodi razgovore sa predstavnicima Saveza, a postoji i direktna kontakt sa Đilasom postoji, mada se najveći deo pregovora obavlja se preko posrednika.

Sagovornik "Blica" navodi da su Tadić i članovi SDS blizu odluke o ulasku u Savez, ali se još ne zna kada će ona i zvanično biti doneta. Naš izvor iz SZS kaže da prepreka nema, kao i da priključenje Tadićeve partije treba da bude završeno "tokom rane jeseni".

- To je zapravo vreme u kome mi želimo da se stvari okončaju - kaže on.

U isto vreme Dragan Đilas pregovara i sa liderom DSS-a Milošom Jovanovićem, koji je "Blicu" potvrdio da se sreo sa nekadašnjim liderom demokrata. On kaže da su se sastali pre dva dana.

- Nije to nikakva tajna. Razgovarali smo o Srbiji i situaciji u kojoj se nalazi. Ukoliko budemo doneli odluku oko priključenja Savezu za Srbiju, to će se dogoditi krajem septembra ili početkom oktobra - objašnjava Jovanović.

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Jovanović

U SZS "Blicu" je rečeno da postoje uslovi koji moraju da budu ispunjeni za ulazak u Savez - da je reč o opozicionoj stranci, koja nema saradnju sa SNS ni na jednom nivou, te da prihvata svih 30 tačaka programa Saveta.

Kako je rekao jedan visoko pozicionirani funkcioner SZS, DSS do kraja nije okončao saradnju sa naprednjacima.

Jovanović, međutim, tvrdi drugačije.

- Neki članovi stranke su se oglušili o naše naređenje da izađu iz koalicija sa SNS. Oni su izbačeni i izbrisani iz evidencije. To je bio slučaj sa odbornicima u Čačku, kao i Kosjeriću, gde se o naređenje stranke oglušio predsednik Skupštine. Stranačke odluke moraju da se poštuju - navodi Jovanović.

On kaže da njegova stranka radi promišljeno i ne vodi se interesima partije, već Srbije.

- Naše promišljanje je kako da zaustavimo ovo što se dešava u Srbiji. Ako je rešenja za to ulazak u Savez za Srbiju, mi ćemo onda to učiniti - završava lider DSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (87)

Loading
Mašnica

12.09.2018 15:32

Samo još oni fale pa da cirkus bude kompletan.

Mašnica

12.09.2018 15:33

Svi oni zajedno nemaju nikakvu šansu da prebace cenzus.

MARIOLA

12.09.2018 15:36

Sator moze dase razapne hahahahahah.Dok je ovakve opozicije nema straha za anseg predsednika.Ovu opoziciju nema zemlje u svetu koja nebi pozelela.

Ana

12.09.2018 15:41

Pljuju jedan po drugom, a prave savez to mnogo govori o njima.