Tači igra opasnu igru? Jednako ne sluša ni Angelu Merkel

Autor: Tanjug

Vesti

11.09.2018

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tri dana nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Skoplju da ne može da bude promena granica na Balkanu, ali uprkos takvim njenim stalnim izjavama kosovski predsednik Hašim Tači ponavlja svoj stav o pripajanju Preševske doline Kosovu, piše danas prištinski list "Zeri".

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Opozicija smatra da bi Tačija trebalo zaustaviti što pre

Iako nije sigurno da li tako nešto može da se postigne, Tači je obećao da neće da digne ruke od zahteva Albanaca iz Doline, navodi kosovski dnevnik. 

Međutim, posmatrači procesa dijaloga Beograda i Prištine procenjuju da su takve izjave kosovskog predsednika samo "za konzumaciju", jer je apsurdno pomisliti da Kosovo može da dobije tri opštine u Srbiji (Preševo, Medveđu i Bujanovac), a da se ništa ne da u zamenu za to, navodi se u tekstu, prenosi KoS Sev. 


S druge strane, predstavnici opozicije procenjuju da kosovski predsednik igra opasnu igru sa ovim procesom, tako da bi Tačija trebalo zaustaviti što pre u tom pogledu, piše "Zeri".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Sasa

11.09.2018 16:51

Izgleda da se okrece kolo polako shvatice zapad ko je Taci i ko su Albanci.

Mamo

11.09.2018 16:52

Anglela nema živaca kao što ima Vučić.

Lantern

11.09.2018 16:53

Polako, prevaspitaće njega Angela.

Sigurica

11.09.2018 16:54

Tači prkosi svima i obiće mu se to višestruko nadam se.