VUČIĆ: Nema rešenja za Kosovo bez SAD, Nemačke i Rusije!

Autor: Tanjug

Vesti

10.09.2018

17:50 >> 18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio večeras, posle sastanka sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, da veruje da će Srbija uspeti da izgradi sve bolje odnose sa SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Sastanak Aleksandra Vučića i Ron Džonson

Vučić je zahvalio Džonsonu na poseti i na tome što je uvek bio spreman da sasluša šta imaju da kažu i Srbi i Srbija.

Preneo je da ga je upozna i sa svojom posetom KiM i primetio da su Ambasada SAD i Džonson bolje upoznati sa sadržajem njegovog govora, nego oni koji bi trebalo, te da tu nije imao šta da dodaje.

- Rekao bih da bi bilo važno kada bi imali više pomoć i podrške i iz regiona, Evrope i sveta. Ljudi koji bi zaista hteli da čuju šta neko stvarno govori, a ne da izvlače iz konteksta ono što im odgovara, zarad politika koje nisu pokazale naročiti uspeh - rekao je Vučić.

Rekao je da veruje da će iz godine u godinu Srbija uspeti da gradi sve bolje odnose sa SAD i da Džonsonu za to pripadaju velike zasluge.

Velike sile da podstaknu razgovor između Srba i Albanaca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema rešenja za pitanje Kosova i Metohije bez SAD, Nemačke i Rusije.

Vučić je na pitanje o tome da Rusija traži da se KiM vrati u pravni sistem Srbije, a da SAD i Nemačka od Srbije traže da prizna nezavisnost, rekao da bi bilo važno da velike sile podstaknu razgovor između Srba i Albanaca. 

Kako je rekao, smatra da je bilo kakav sporazum gotovo nemoguće postići, ali, ako bi se dogodilo da se to postigne, bilo bi važno da to podrže velike sile. 

On je tako odgovorio na pitanje kako vidi najnoviju izjavu ruskog ambasadora da Kosovo treba "da se vrati u pravno i državno polje Srbije, u skladu sa međunarodnim pravom". 

Vučić kaže da Srbija poštuje Džonsona i da njegove reči sa poštovanjem slušaju u našoj zemlji.

Rekao je, takođe, da je to treća poseta Džonsona Srbije i da pokazuje čvrsto opredljenje i želju da se ubrzano razvijaju odnosi dve zemlje.

- Najpre sam mu zahvalan što je od našeg prvog susreta bio neko ko je hteo da sasluša sprsku stranu i šta Srbi imaju da kažu. To nije slučaj u mnogim delovima sveta. Džonson se uvek zalagao za mir i stabilnost na Balkanu, što je i politika koju Srbija vodi.

Vučić navodi da se Džonson koliko je to moguće zalagao svojim znanjem, autoritetom da pomogne stvaranje okruženja koje bi nas dovelo do kompromisnog rešavanja problema Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ističe Vučić da je uvek najbolje razgovrati o ekonom pitanjima pošto je zaista ekspeort u toj oblasti,

Predsednik Srbije kaže da mu se pohvalio dobrim rezultatima Srbije u ekonomiji i da Džonson više brinu političke teme neko ekonomske, gde Srbija ima dobre rezultate.

Istakao je da bi uspostavljanje održivog mira u regionu otklonilo probleme u ekonomiji i doprinelo boljoj budućnosti.

Kaže da su razgovarali o unarpeđenju odnosa Srbije i SAD u mnogim oblatima i da postoji veliki potencijal za to.

- Hvala Trampu i Pensu i Džonsonu što hoće da čuje stav Srbije i Beorada, nemamo uvek iste stavove i mišljenja, ali o tome razgovaramo, trudimo se nađemo zajedničke imenitelje po svim važnim pitanjima i da prevaziđemo barijere i teškoće, da napravimo sve bolje odnose između Srbije i SAD - dodao je Vučić.

Dodao je i da će imati radnu večeru, kao i da ih očekuju i drugi sastanci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Aleksandar

10.09.2018 18:18

To je razuman rezon. Dosta smo se zanosili tezom o nebeskom narodu, moramo se spustiti na zemlju i shvatiti da nam je potrebna podrška međunarodne zajednice.

ime

10.09.2018 18:20

Amerikanci su konačno otvorili oči i uši.

mamo

10.09.2018 18:21

Polako, promeniće Vučić mišnjenje svim Amerikancima.

quote

10.09.2018 18:22

Kad je Vučić tu slabo radi Albanski lobi.