DŽONSON: Nećemo nametnuti rešenje za Kosovo, DAĆEMO PROSTOR VUČIĆU!

Autor: Tanjug

Vesti

10.09.2018

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki senator Ron Džonson istakao je večeras da će američka administracija pod predsednikom Donaldom Trampom podržati i dati prostor predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da pronađe fleksibilno rešenje za kosovsko pitanje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ron Džonson i Aleksandar Vučić

- Mi znamo koju odgovornost imamo i da imamo šta da ponudimo. Nećemo nametnuti nikakvo rešenje. Podržaćemo predsednika Vučića i dati mu prostora da pronađe fleksibilno rešenje - rekao je Džonson i dodao:

- Imate hrabrog lidera. On želi najbolje srpskom narodu - kazao je Džonson, na zajedničkoj konferenciji za štampu, posle razgovora sa predsednikom Srbije. 

Izrazio je uverenje da će Vučić biti hrabar da reši ovaj problem, za šta može da računa, kaže, na svu njegovu podršku. 

- Daću sve od sebe da vam dam podršku, kao i ljudima koji žele da se bave ovim pitanjem, ljudima na Kosovu i u Srbiji, koji se bore za mir i stabilnost - poručio je on. 

Džonson je istakao da američki narod želi da vidi Srbiju uspešnu. 

- Svi smo ljudska bića i želimo iste stvari - mir, bezbednost, stabilnu situaciju, gde možemo da dižemo porodice, da imamo posao, prosperitet, perspektivu. Američki narod želi to sve za sve na svetu. A kada mi obratimo pažnju na jedan deo sveta, kao što su Srbija ili Balkan, razumite da je to nešto što želimo za vas - podvukao je on.

Džonson je čestitao Vučiću na ekonomskom napretku Srbije, rekavši da SAD vole da vide to. 

Podsetio je da je američka administracija nedavno ugostila srpsku premijerku Anu Brnabić i šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića povodom 100-te godišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući. 

- Lepa je slučajnost što se to dešava u trenutku kada postoji mogućnost napretka Srbije i može dati rešenje za dugotrajni problem, da se pomogne da se stabiliše ne samo Srbija, već ceo Balkan - objasnio je on. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Džonson je istakao da je SAD jasno koliko je Srbija bitna za uspeh balkanskog regiona u celini, kao i važnosti da se kosovski problem reši. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Ana

10.09.2018 17:48

Sjajno je čuti priznanje SAD-a za trud i rad uložen za bolji razvitak!

anna

10.09.2018 17:49

To cemo jos videti da li Amerikanci zele da vide Srbiju uspenu.

Dada

10.09.2018 17:49

Imidz Srbije znacajno poboljsan u svetu,dok i SAD ovako govori. Shvatise da niko ne moze pronaci bolje resenje od nas samih i da ne treba resenja nametati.

anna

10.09.2018 17:52

Da se jednom resi taj kosovski problem koji traje 200 godina.