ŠEF DIPLOMATIJE POREDI DVE KLJUČNE POSETE: Sve drugačije nego pre 30 godina

Autor: Republika

Vesti

10.09.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme u kojem je Milošević držao govor na Gazimestanu i ono u kojem predsednik Aleksandar Vučić drži govor na Kosovu ne mogu se porediti jer Vučić danas ima drugačiju koncepciju i polazi od drugačijeg stanja, objašnjava šef diplomatije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić. šef diplomatije

Kako kaže, vremena su se u poslednjih 30 godina promenila i ne mogu se porediti jer je upravo ta 1989. bila godina kada je postojala SFRJ, vreme Hladnog rata, kada je Srbija promenila Ustav iz 1974. i pokrajinama dala neku vrstu državnosti.

- Ono što je falilo Miloševiću, i ne samo njemu već svima nama, bila je procena međunarodnih okolnosti - naveo je Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Vremena su različita i dobro je da postoji velika distanciranost između govora Miloševića i Vučića

Ministar spoljnih poslova ističe da Vučić danas ima drugu koncepciju, polazi od drugog stanja.

- U vreme Miloševića na Kosovu i Metohiji su bile naša vojska i policija i moglo je da dođe stotinak hiljada ljudi, bila je drugačija pozicija. Danas smo u takvoj poziciji da ne možemo da kažemo Srbima u Štrpcu da nas čekaju bitke - poručuje on.

Dačić je dodao da je i sada, kao 1989. na Gazimestanu, rečeno da ćemo braniti Srbe ako ih neko napadne.

- Mi vodimo politiku mira i nastojimo da pregovorima i mirom dobijemo nešto. Vremena su različita i dobro je da postoji velika distanciranost između govora Miloševića i Vučića - izjavio je Dačić i dodao da problemi na Kosovu nisu rezultat Miloševićevih zločina, već separatizma i secesionizma vekovima unazad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading