RASIM LJAJIĆ NEMA DILEMU: Vučić pokazao spremnost da traži rešenje za KIM

Autor: Tanjug

Vesti

09.09.2018

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetom Kosovu i Metohiji pokazao spremnost da u teškim okolnostima uvaži realnost i nastavi da traži kompromisno i dugoročno održivo rešenje za status Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug
Rasim Ljajić

- Teško je reći koliko smo blizu ili daleko od rešavanja kosovskog pitanja, ali posle današnjih blokada i onemogućavanja predsedniku Vučiću da obiđe Srbe u selu Banje, nismo ni jedan jedini milimetar bliže - ocenio je Ljajić u izjavi za Tanjug.

On je naveo i da se ovom posetom još jednom pokazalo da je zadržavanja statusa kvo ili tzv. zamrznutog konflikta štetno za srpsku zajednicu koja živi na Kosovu, gde je brojčano gledano manja zajednica, a takođe sadašnje stanje ne garantuje ni stabilnost u čitavom regionu.


Lajić je istakao da se sada potvrdilo i ono o čemu je ranije govorio, a to je, kako je rekao, da na Kosovu postoji veliki otpor iznalaženju konačnog rešenja.

- U tom smislu, Hašim Tači će se suočavati sa realnim problemom održavanja sopstvenog legitimiteta u nastavku dijaloga, s obzirom na velike otpore opozicije i javnosti - ukazao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, postoji opasnost i da kosovska politička elita postane politički talac veterana OVK, koji su iskoristili priliku da demonstriraju svoj uticaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading