VUČIĆ GLAVNA VEST NA KOSOVSKIM PORTALIMA: Ne mogu da veruju koliko je hrabar!

Autor: Republika

Vesti

07.09.2018

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ide na Kosovo i Metohiju uprkos skandaloznim provokacijama Prištine koja je sve činila da do te posete ne dođe.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Upravo ova informacija je glavna vest na svim portalima na Kosovu.

Oni navode da Vučić bez obzira na pritiske i pretnje vlasti u Prištini, posetu upravo započinje na Gazivodama. 

Vučić je u obraćanju građanima poručio da su prethodnih 72 sata bili izuzetno teški za naš narod na KiM.

- Prethodnih nekoliko dana bili su teški za naš narod i njegove predstavnike i za nas koji predstavljamo Srbiju u međunarodnoj areni. Siguran sam da ne znate šta se zbivalo u prethodna 72 sata. Sve je krenulo teškim, do sada neviđenim, pritiscima na poslanike Srpske liste, a zatim pritiscima na rukovodstvo Srbije da se podrži Ljimaj za šefa kosovskog pregovaračkog tima - rekao je Vučić i precizirao:

- Srpska lista nije htela da podrži Ljimaja. Neću da ulazim u razloge, ali ovde imam dosije Ljimaja koji je optužen za najteže zločine protiv našeg naroda - rekao je Vučić u obraćanju javnosti. 

Kako je dodao, najviši kosovski zvaničnici pretili su hapšenjima, maltretiranjem, a potom stigne i zabrana odlaska na Gazivode. 

- Dobijem zabranu da posetimo Gazivode, u pisanoj formi, što će reći "ako pođeš tamo proći ćeš kao Đurić", to je za domaću javnost, a za evropsku je sve u redu. To je bio razlog zašto nisam mogao da razgovaram sa kosovoskim predstavnicima, što ne znači da ćemo prekinuti dijalog. Moraćemo da nastavimo da razgovaramo jer je ključno da sačuvamo mir - naveo je Vučić. 

On je istakao da će sutra ići na Kosovo, kao i da će posetu početi od Gazivoda.

- Obratiću se našem narodu, imaću buran i ispunjen dan, verovatno do ponoći moćda i duže, ali želim da ljudi čuju istinu, možda im se sve i ne svidi, ali moje je da se borim. Imam i ličnu obavezu jer sam na KiM dobio najveću piodršku, za mene je glasalo 80 odsto Srba - rekao je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Marija

07.09.2018 20:22

Nije u pitanju hrabrost vec zelja da se pomogne Srpskom narodu koji je u teskim mukama od Kosovskih Albanaca.

Marija

07.09.2018 20:23

Za svoj narod vredi se boriti a predsednik Vucic upravo to radi.

Zana

07.09.2018 20:28

Naravno da predsednik Vucic mora tako da reaguje kad je velika drskost i neodgovornost pojedinih kosovskoh politicara.

Milan

07.09.2018 20:31

Šta su očekivali, da će možda odustati i uplašiti se njihovih provokacija i pretnji - pa ako su tako mislili, silno su pogrešili!