POPOVIĆ SA IZRAELSKOM AMBASADORKOM: Odlični odnosi dve zemlje

Autor: Tanjug

Vesti

05.09.2018

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija i Izrael imaju odlične odnose, što je pokazala i nedavna poseta predsednika te zemlje Ruvena Rivlina Beogradu", složili su se večeras ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na prijemu u rezidenciji ambasade povodom jevrejske Nove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Popović i Fišer Kam

Prijemu su prisustvovali predstavnici poslovne zajednice iz Srbije i Izraela, a Popović je poručio da je ekonomija jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije i da članovi čine sve da zaštite investicije onih koji ulažu u našu zemlju.

Navodeći da u Srbiji danas ima mnogo više investicija nego lane, Popović je istakao da investitori žele da dođu tamo gde su njihova ulaganja sigurna i gde je dobar poslovni ambijent.

- Budite sigurni da su vaša ulaganja u Srbiji sigurna i da ćemo uraditi sve da ih zaštitimo. Ako neko ima problem, može slobodno da nam se obrati, jer nam je cilj da takve stvari rešavamo i da pravimo dobro poslovno okruženje - rekao je ministar na koktelu.

On je naveo da je dva puta posetio Izrael, razgovarao sa ključnim igračima kada je reč o IT sektoru, kao i da Srbija može mnogo toga da nauči iz izraelskog iskustva.


- Možemo da vidimo kako se Beograd razvija, gradi. Imamo brojne građevinske firme iz Izraela koje nisu samo izgradile nove objekte, već su donele i novi pristup - rekao je ministar.

Ukazao je da je bila veoma važna poseta izraelskog predsednika i da je to pokazatelj "nikad boljih" odnosa na čemu je zahvalio i ambasadorki koja je jedan od "glavnih krivaca" za to.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading