VUČIĆ O KOSOVSKOM PROBLEMU: Nećemo granicu između Srba i Srba, boriću se do samog kraja!

Autor: informer.rs

Vesti

03.09.2018

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije kaže da mu je važno da uspe da izbori što više benefita za Srbe na Kosovu i da u toj borbi mora da istraje do kraja. On kaže da mu je jasno da je u toj borbi usamljen, ali da želi da istorija zapiše da je uradio sve što je mogao.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Biće veoma teško da dođemo do bilo kakvog sporazuma o Kosovu i Metohiji, ali ja ću se boriti do kraja da Srbija nešto dobije i da vrati bar deo onoga što su neki drugi olako predali! Nikada, za razliku od nekih, neću dozvoliti granicu između Srba i Srba - poručio je u Grdelici predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Govoreći o kosovsko-metohijskom problemu, šef države kaže da danas među nama Srbima, nažalost, ima onih koji se ponose granicom na Jarinju i za njih bi bio pravi zločin da Srbija u pregovorima s Prištinom nešto dobije.

Istorija sve pamti

Vučić kaže da mu je veoma važno da ostane zapisano u istoriji šta smo mogli da imamo i šta smo prokockali...

- Sasvim je jasno da smo veoma daleko od bilo kakvog sporazuma i da će ga teško biti. Znam da sam potpuno sam ili poprilično usamljen u toj borbi i verovatno neću uspeti, ali mi je važno da ovo bude zabeleženo u istoriji, da sam se borio do kraja, do samog kraja... - istakao je predsednik Srbije. Upitan da prokomentariše to što su Rada Trajković, Momčilo Trajković i Ramuš Haradinaj proteklog vikenda u emisiji na BBC zajedno napadali pozicije zvanične Srbije, Vučić je odgovorio da nikakve razlike nema između njih, jer svi oni smatraju da je Kosovo celo nezavisno.

Znam da sam usamljen u borbi za KiM i da verovatno neću uspeti, ali mi je važno da bude zabeleženo u istoriji da sam se borio do kraja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Oni ne misle da su to granice Srbije, već nezavisne države Kosovo. Oni smatraju i žele da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i za njih bi zločin bio da Srbija nešto dobije... Možete da uzmete čekić i lupate do mile volje, da ih budite do zore, da ih mučite, ali oni nikada ne bi rekli da je Kosovo Srbija, nikada, ni za živu glavu! Oni kažu: Kosovo je celovito i nezavisno. Za njih su zato neprijatelji svi koji bi, kao i ja, da sačuvaju nešto za Srbiju - naveo je Vučić, dodajući da ga baš briga šta dežurni kritizeri pričaju jer se dobro zna ko je postavio granicu na Jarinju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Neka pročitaju Briselski sporazum. On ima samo stranicu. Tim sporazumom izbegli smo podršku ulasku Kosova u UN, a izbegli smo i podvalu da regionalna policija za sever bude sačinjena na osnovu 'komunističkog okruga' kako bi Albanci tamo imali 70 odsto policajca, a mi samo 30 odsto. Danas imamo 98 odsto srpskih policajaca na severu. Oni koji nas sada napadaju su ti koji su postavili granice između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, oni su hapsili one koji su spaljivali te granice, lovili ih po celoj Srbiji da bi pokazali kako niko njima ne sme da se suprotstavi u donošenju takvih odluka... Oni su išli sa presudom Međunarodnog suda prave i tako dali legitimitet nezavisnom Kosovu. Danas njima smeta što bi neko da kaže mi smo protiv granica na Jarinju i Brnjaku. Ne mislimo da postoje granice između Srba i Srbije. Pustite da vratimo, barem nešto da dobijemo - apelovao je Vučić.

Zna se ko je postavio granicu na Jarinju. Molim vas, pustite nas da vratimo bar nešto, da barem nešto na Kosovu dobijemo

Briga me za vlast

Prema njegovim rečima, nije važno da li će on i SNS izgubiti na izborima, već hoće li Srbija izgubiti, ukoliko se nešto ne uradi za nju.

- Moramo da budemo prvi u stopi rasta, da razvijamo ekonomiju i sačuvamo mir. Neki ne razumeju koliko je važno da budemo racionalni i odgovorni... Hoću da Srbija pobedi, važno je šta će građani Srbije imati u budućnosti - zaključio je predsednik.

RepublikaFoto: twitter.com

Đilas ide za novcem, Vesić za idejom

Vučić je, odgovarajući na pitanja o bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu i aktuelnom drugom čoveku prestonice Goranu Vesiću, naveo da je prvi uvek išao samo za novcem, a drugi za idejom.

- Ne možete da poredite Đilasove milione i Vesićevo potkrovlje. Đilas pre dolaska na vlast nije imao ništa, osim stana na ime supruge i automobila, a na vlasti se obogatio. Vesić je pratio svoju ideju i kada je išao za Đinđićem i danas kad je ušao u SNS - objasnio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
MalaMu

03.09.2018 19:17

Vučić se bori za Srbe i celu Srbiju, da naša deca imaju budućnost!

Marko Lučić

04.09.2018 06:00

@MalaMu - MalaMu:Zbog toga i dobija ogromnu podršku građana Srbije.

Ana

03.09.2018 19:20

Najgore rešenje je da stvari ostanu ovako nerešene,a postojeće granice nisu prihvatljive,potrebno je da se borimo da bar nešto dobijemo.

Rat i Mir

03.09.2018 23:21

@Ana - Ana, ja ti upadnem u tvoj lepi, komforan stan a tebe izbacim napolje. Ti posle treba da prihvatis da ti se vrati samo garaza, a zbog mira i prosperiteta tvoje dece zaboravis na svoj lepi stan! Super, sta kazes?