PREDSEDNIK SRBIJE U DIPLOMATSKOJ OFANZIVI: Vučić sa Trampom i Makronom traži rešenje za KiM

Autor: Tanjug

Vesti

19.08.2018

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskorak u rešavanju kosovskog čvora mogao bi da bude napravljen u novembru, kada će predsednik Aleksandar Vučić imati priliku da se u Parizu sretne sa liderima Francuske i SAD, Emanuelom Makronom i Donaldom Trampom, pišu Novosti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Oni će 11. novembra zajedno prisustvovati velikoj vojnoj paradi u prestonici Francuske povodom 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

Vučić će tu priliku iskoristiti da sa nekim od najvećin svetskih liderac razmeni stavove o KiM i pokuša da dobije njihovu podršku za kompromismo rešenje za Kosovo, navodi list.

Susreti u Parizu mogli bi da budu vrhunac Vučićeve diplomatske ofanzive u vezi sa Kim, jer će samo nekoliko dana ranije o kosmetskom problemu razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji dolazi u Beograd na vojnu paradu koju organizuje Srbija, takođe povodim veka od završetka Velikog rata, navele su Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading