ČEDA NAPADA PREDSEDNIKA SRPSKE: Cenu Dodikove politike platiće Srbija i njeni građani

Autor: Tanjug

Vesti

19.08.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liberlno demokratska partija smatra da politika predsednika Republike Srpske Milorada Dodika vodi ka novim sukobima, kao i da greše oni koji ga podržavaju u Srbiji, jer, kažu, svaki Dodikov potez samo jača njegovu unutrašnju poziciju u RS, "dok će cenu njegove politike, kao po običaju, platiti Srbija i njeni građani".

RepublikaFoto: Tanjug
Udara ispod pojasa: Čedomir Jovanović

- Dodik je svojim poslednjim izjavama pokazao da je najveća pretnja miru u regionu, mnogo veća i opasnija nego oni sa kojima smo se u bliskoj prošlosti sukobljavali i sa kojima danas pregovaramo o miru - navodi se u saopštenju LDP-a povodom stavova predsednika Srpske, koje je on, inače izneo, u intervjuu Tanjugu.

Ova partija upozorava da se svaka kampanja koja se vodi na nacionalističkoj osnovi i svaki mandat koji se tako dobije, na kraju se završi sukobima i tumači da Dodik svoju političku budućnost vidi u vođenju novih ratova, "povlačeći za sobom sve, pa i građane Srbije". 

- Dodik se proglasio zaštitnikom svih Srba u regionu, pa tako promoviše ponovno oživljavanje ideje o ''Velikoj Srbiji'', sa namerom, kako sam kaže, da se u isto vreme rešavaju problem Kosova, status Republike Srpske, kao i život Srba u zemljama u kojima funkcionišu kao nacionalne manjine - navodi LDP stavove koje vidi kao sporne. 

LDP upozorava da je regionu je potreban mir, a ne političari koji svoje pozicije žele da zadrže "propalim idejama srpskog ekstremnog nacionalizma". 


Prema viđenju LDP-a, svaka briga o Srbima izvan Srbije koju je vodio Beograda ili neki drugi centar - završila se ratom i stradanjem onih koji su bili najmanje odgovorni za ono što se dogodilo njima i njihovim porodicama.

LDP poručuje da region i Srbija moraju što pre da uđu u Evropsku uniju i NATO, kao što moraju da rešavaju i sva otvorena pitanja kompromisom koji pruža šansu miru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
nebitan

19.08.2018 15:44

Ucuti vec jednom propalico ko ti daje pravo da stalno pljujes po srpskom narodu i drzavi. Najpre na izborima pobedi pa pokazi kolikoi umes.

Mile

19.08.2018 16:22

Cenu Čedine politike plaća neko iz inostranstva, a na svu sreću nema nikakvog uticaja na stanje stvari u Srbiji.