PREDSEDNIK POZVAO NA SMIRIVANJE STRASTI: Spustite loptu, ionako će se narod izjasniti

Autor: Tanjug

Vesti

16.08.2018

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras na “spuštanje lopte” i toleranciju, jer će kako je istakao, ionako, ako budemo u poziciji da o nečemu odlučujemo, vezano za Kosovo i Metohiju, odlučivati narod svojom voljom, a najavio je da će posetiti Kosovo i Metohiju 9. septembra.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Vučić je, gostujući u dnevniku RTS-a, zamolio sve Srbe, one koji su razumni deo našeg društva, da pokažu mnogo više tolerancije, dok ostali neka nastave da mrze, jer oni koji mrze predtsvaljaju najveći problem sami sebi.

On je, upitan za pismo gradonačelnika srpskih opština sa KiM, rekao da su oni, koji žive na Kosovu i Metohiji, koji tamo imaju porodicu najavili da će doći u Beograd da pitaju šta je sve učinjeno, na šta je krenula patološka mržnja.

- Na to je krenulo nešto što me strahovito uplašilo - patološka mržnja. Videlo se da su sve priče o KiM bile laži, kombinovana mrznja, iskreni prezir prema našem narodu na KIM - istakao je Vučić.

Kazao je da su gradonačelnici na sve pretnje ćutali, na pretnje da treba hapsiti i ubijati sve koji su drugačijeg mišljenja, a onda su rekli da znaju da nije lako Albancima i međunarodnoj zajednici da razgovaraju sa nama, kao i da treba da ih puste da nešto izbore za sebe i kažu da imaju poverenja u predsednika i državne institucije.

Vučić je podsetio da je među tim gradonačelnicima i predstavnicima šest opština južno od Ibra, koji su se sa onima sa severa saglasili oko jedinstvenog teksta saopštenja, posle dana i nedelja brutalne kampanje koju su svi poveli protiv predsednika i državnih institucija.


- Danima i nedeljama slušam priče da sam veleizdajnik jer se borim za nešto, a to mi govore oni koji su sve izgubili. 2008. smo imali odluku o nezavinosti, zatim smo izneli pitanje KiM iz okvira UN, a 2010. imamo presudu Međunarodnog suda pravde na sramni zahtev Srbije i neodgovornih političara koji nam danas sole pamet. Zatim 2011. postavljamo granice među svojim narodom između severa Kosova i Raške - poručio je predsednil.

Kazao je da ga danima optužuju i napdaju oni koji su za celovito i nezavisno Kosovo, od Srpkinje sa Savskog venca koja se lažno predstavlja da je sa KiM, preko crkvenih predstavnika.

- Pojavljuju se neodgovorna lica koja su učestvovala ili podržavale ranije vlasti koje su sve izgubile i kažu uhapsite Vučića. Pozivate na puč, na primer Drage Mašin i tražite krv u Srbiji, a svi ćute - konstatovao je on.

Vučić je rekao da je poslanik Zlatne Zore koji je u grčkom parlament tražio hapšenje premijera Ciprasa uhapšen, i dodao da je ponosan što se kod nas ništa nije dogodilo nikome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Uzice

16.08.2018 19:08

Svakako je najpostenije da narod odluci referendumom. A, sto se tice Dodika, on je veci Srbin od svih sto ga kritikuju.

Sumadinac

16.08.2018 19:11

Ne kapiram zasto se digla ovolika tenzija, kad ce svakako narod da odluci, ako bude ponudjeno resenje za KiM! Smirimo strasti, svi.

Mia

16.08.2018 19:12

Važno je da se čuje i glas naroda!

Mia

16.08.2018 19:13

O najvaznijim pitanjima za drzavu i treba pustiti gradjane da odluce.